Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Lyslilla kjole med slæb, 1916

Lyslilla kjole med slæb, 1916

Under 1. Verdenskrig blev det moderne med en ny form for krinoline. Krinolinen var nu et struttende skørt. Skørtet blev videre og kortere end de tidligere lange og slanke linier.

Taft og tyl var populære materialer, fordi de fik skørtet til at strutte endnu mere. Olga Daverkosen fik syet den lyslilla kjole hos skræddermester Børre-Lorenzen i anledning af sin datter Margrethes bryllup i 1916. Til kjolen hører et langt slæb og sko betrukket med kjolens stof. Olga Daverkosen brugte kjolen igen til den næste datters bryllup i 1917. Familien Daverkosen ejede Brede Værk.

Dragtbeskrivelse

Kjole af lyslilla taft og tyl. Kjolen har brede skulderstropper, lodrette læg over brystet og draperet bælte. Ærmer og halsindsats af tyl.

Rynket nederdel, hvorover tyl i etager, den nederste lægget og med rynkehoved. Over nederdelens tyl sidder et skød af taft, der midt for og bag dækker nederdelen som en bred tunge næsten ned til kjolesømmen. Taften er smykket med broderi i fladsyning bl.a. store blomsterhoveder. Ærmerne har små læg ved skuldrene og volanter forneden. Lukning midt bag med hægter, maller og tryklåse. Bæltets taft har som eneste broderi et stort firkantet imiteret spænde.

Selskabskjole med slæb, mus. nr. 3248/1973
Taft. Changerende lyslilla. Tyl, lyslilla. Foer, liv, cremefarvet blonde og silke.

Længde fra skulder og ned:  134 cm
Ærmelængde med volant:  40 cm

Selskabssko, par, mus. nr. 3250/1973
Læder betrukket med lyslilla taft. Besætning, tyl og pailletter.

Længde ned over fod:  23 cm
Højde ved hæl:  12 cm
Hæl, højde:  6,5 cm