Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Gul aftenkjole fra Worth

Gul aftenkjole fra Worth

Det franske modehus Worth blev grundlagt af englænderen Charles Frederick Worth og svenskeren Otto Gustaf Bobergh i Paris i 1858. Modehuset var kendt for sit design og i særdeleshed også for materialets høje kvalitet, og kundekredsen talte en række rige og berømte kvinder, bl.a. dronning Louise og dronning Alexandrine i Danmark, velhavende amerikanske kvinder samt skuespillerinder som fx Sarah Bernhardt.

Den gule kjole er af helsilke og har tilhørt dronning Alexandrine gift i 1898 med kong Christian 10.

Dragtbeskrivelse

Kjole af gul helsilke. Kjolen består af liv og nederdel.

Livet er glat og har en stor, rund udskæring, der går dybt ned i en spids foran. Stivere i ryggen, 3 foran i vifte. Underkanten går ned i 2 dybe spidser for og bag. Forstykkerne dekorerede med dobbelt sløjfe i strassbroderi. Små ærmer af draperet gul chiffon, som også løber ned i udskæringen foran. Snøring med gult silkebånd i ryggen, til dels dækket af draperet gul chiffon. Langs udskæringen løbegang på indersiden. I taljen bæltebånd, som lukkes med hægte. Indvævet fabrikationsmærke: "Worth, Paris".

Nederdelen er syet i bredder med stor vidde i ryggen. Bagpå 2 "vandfald" af gul chiffon med pailletborter og foret med gul tarlatan. Lukning med hægter i ryggen. Forsiden dekoreret med 2 skrå ranker af kunstige, lyserøde roser og mellem disse ranker, forneden, en ca. 50 cm høj og bred dobbelt sløjfe af strassbroderi. 2 tilsvarende ved rankernes begyndelse. Nederdelen er stivet med stivlærred og foret med gul silketaft med takket flæsekant forneden.

Aftenkjole, 2 dele, mus. nr. 188/1955
Helsilke. Gul.

Liv, længde fra ærmegab:  24 cm
Liv, længde fra udskærings kant bag til underkant:  31 cm
Nederdel, længde for:  115 cm
Nederdel, længde bag:  157 cm
Nederdel, taljevidde:  60 cm
Nederdel, vidde langs kant:  408 cm