Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Drengedragt i kittelfacon, 1908

Drengedragt i kittelfacon, 1908

Tøjet til en lille dreng på 3-4 år er syet af Paula Poulsen til sønnen Erik omkring 1908. Paula Poulsen var datter af skræddermester Buch på Kongens Nytorv i København, og hun kunne selv sy.

Det var dengang muligt at abonnere på snitmønstre gennem Nordisk Mønster-Tidende, der udgav Journal for Toilette og Dame-Haandarbejde to gange om måneden. Hvert nummer bestod af et blad på otte sider med mode for damer og børn, opskrifter på forskellige håndarbejder samt et særligt snitmønstertillæg.

I 1907 bragte Nordisk Mønstertidende en syanvisning på en "Russisk Kittel for Drenge paa 2-4 aar", der minder om lille Eriks. Kitlens broderede borter og kimonoærmerne var højeste mode for småbørn.

Dragtbeskrivelse

Drengedragt af uld. Dragten består af bluse, bælte og korte bukser.

Blusen er lang med korte kimonoærmer. Firkantet halsudskæring. Let skrånende sidesømme, ingen overskæring i livet. Asymmetrisk lukning foran med tryklåse. Dekoreret med gule borter med silketråde og indvævede røde og grønne firkanter. Borterne er syet på skuldersømmene, rundt om halsåbningen og ned foran, hvor den højre går halvt ned, den venstre helt ned til blusekanten. I livet 2 stoftrenser til bæltet. Blusen gennemforet med brun chintz. Bæltet er lukket med knaphul og gennembrudt metalknap med anker. Foret med brun chintz. Bukserne er korte med sømme for og bag og i siderne. Lukket med knap i begge sider. Foer og linning i livet af brun chintz.

Drengedragt i 3 dele: bluse, bælte og bukser, mus. nr. 1749/1957
Uld. Brun. Bort, gul silke. Foer, brun chintz.

Bluse, længde fra skulder:  51 cm
Bluse, vidde forneden:  103 cm
Bælte, bredde:  4 cm
Bælte, længde:  75 cm
Bukser, længde:  36 cm
Bukser, længde til skridt:  31 cm