Udfører en søgningSøg

TV om Eremitageslottets restaurering

6. maj 2012

Eremitageslottets pragtrum gennemgår i disse år en omfattende restaurering ledet af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Det har fanget DK4s interesse, og de har nu lavet en udsendelse om det lille jagtslot, hvor fagfolk fortæller om dets historie og afslører overraskende ny viden om, hvordan det mere end 270 år gamle slot har set ud, og hvad der bliver gjort for at få det til at stråle i al sin fordums glans. 

Eremitageslottet er et fantastisk velbevaret eksempel på senbarok og rummer elementer af den tidligste rokoko i Danmark. I løbet af de seneste århundreder er der kun foretaget meget få ændringer af pragtinteriørerne på 1. sal: Ofte er der kun få lag maling oven på de oprindelige. Med hjælp fra bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling bliver de oprindelige indvendige overflader på døre, vægge og lofter genskabt med bl.a. ny farvesætning og forgyldning. Resultatet kommer meget tæt på det udtryk som hofbygmester Lauritz de Thurah gav rummene i 1730’erne.

Et kig ind bag slottets mure…

Restaureringen varer frem til sommeren 2013. Men allerede nu er det muligt at få et blik ind bag slottets mure, når DK4 11. maj kl. 22 tager seerne rundt i det lille slots pragtfulde rum. Her fortæller arkitekter fra Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme og en konservator fra Nationalmuseet om restaureringsprocessen og hvordan slottet kommer til at se ud. Om afdækningen af gamle farvelag, tapetmode gennem århundreder og genskabelse af barokkens kraftige farver.

Udsendelsen ”Eremitageslottet – Tilbage til fortiden” vises første gang på DK4 11. maj kl. 22-22.45.

Fakta

Eremitageslottet er en af Danmarks mest markante bygninger, bygget i 1734-36 af hofbygmester Lauritz de Thurah for Christian 6. Den dag i dag bruger Kongehuset det til repræsentative formål. Frem til 2013 gennemfører Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme en gennemgribende restaurering af slottets pragtinteriører og færdiggør bastionen omkring bygningen. AUGUSTINUS FONDEN har støttet projektet.

Yderligere information:
Projektleder, arkitekt Jørgen Rotzow, jrt@slke.dk , tlf. 33 92 71 67.

Læs mere om Eremitageslottet