Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Musikmuseets historie
Musikhistorisk Museums bygninger i gaden Åbenrå i perioden 1972-2011

Musikmuseets historie

Musikhistorisk Museum blev grundlagt i 1898 under beskedne forhold, men er siden hen vokset betragteligt. Indtil juli 2011 boede det i ikke mindre end tre sammenhængende huse (nr. 26-34) i gaden Åbenrå, tæt på Rosenborg Slot. Det største og mest anselige af disse huse ligger tæt ved Reformert Kirke og tjente tidligere som præstegård for denne kirkes to præster.

I de første mange år havde Musikhistorisk Museum lokalefællesskab med Kunstindustrimuseet - først på Rådhuspladsen og senere i det gamle Frederiks Hospital i Bredgade. I 1965 flyttede museet til den gamle præstegård, Åbenrå 32-34. I 1972 erhvervede man nabohusene, nr. 26-30, og i 1979 kunne museet genåbne i nye og endnu større rammer. Udstillingen var da blevet væsentligt forøget, takket være sammenlægning med Carl Claudius' Samling - en stor privat musikinstrument-samling, som indtil da havde haft til huse i en villa på Frederiksberg. Hermed opstod i realiteten et nyt museum: Musikhistorisk Museum og Carl Claudius' Samling.

Flere detaljer om Musikhistorisk Museum og om Carl Claudius' Samling inden sammenlægningen af disse museer kan ses i denne kronologiske oversigt.

I forbindelse med sammenlægningen med Nationalmuseet den 1. januar 2006 skiftede museet navn til det nuværende Musikmuseet - Musikhistorisk Museum & Carl Claudius' Samling - i daglig tale: Musikmuseet. Museet var stadig beliggende i Åbenrå 26-34, men i foråret 2011 blev hele udstillingen taget ned, gennemregistreret og nedpakket, og i 2012 starter ombygningen af to etager i det gamle Radiohus i Rosenørns allé på Frederiksberg. Her flytter Musikmuseet ind i helt nyrenoverede lokaler i slutningen af 2013.