Danmarks Oldtid

De arkæologiske fund fra Danmarks Oldtid tilhører en af verdens ældste samlinger. Samlingen er mere end 200 år gammel og får løbende nyt arkæologisk materiale gennem målrettede udgravningskampagner udført af museets arkæologer. Udgravningerne har som mål at bevare oldtidsminder fra alle oldtidens perioder – fra de ældste tider til begyndelsen af den historiske epoke, der i Danmark begynder omkring 1050 e.Kr. Hvert år bidrager personer udenfor museet også til forøgelse af samlingen gennem private donationer og fund af danefæ. Danmarks Oldtid varetager antikvariske forpligtigelser inden for arkæologi og forvaltningen af danefæ. Med tiden er samlingen vokset til en af de største arkæologiske samlinger i Europa.

Udstillingen i Prinsens Palæ belyser livet i oldtiden gennem bl.a. våben, værktøj, køkkenudstyr og gudedyrkelse og fremstiller døden gennem begravelser og gravfund.

Danmarks Oldtid rummer landets hovedarkiv for indberetninger og rapporter om udgravninger og arkæologiske fund.

Samlinger, arkiver og bibliotek stilles til rådighed for studerende og forskere fra ind- og udland. Formidlingen af samlingen sker endvidere ved deltagelse i udstillingsprojekter i samarbejde med danske og udenlandske museer.

Du kan her få et indtryk af udstillingen om Danmarks Oldtid eller læse meget mere om Danmarks Oldtid.

Del denne side