Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Besøg Liselund Lystslot

Fra maj til september kan Liselund Lystslot besøges på en rundvisning. På vores havevandring kommer du også indenfor på lystslottet.

Resten af året holder Lystslottet vinterlukket. Haven er åben året rundt.

Rundvisning i Lystslot og Have

Rundvisning i Lystslot og Have

I mere end 200 år har Liselund fortryllet sine gæster. Kom med på en smuk og dramatisk vandretur i adelsparret Antoine og Lisa de la Calmettes lystslot og have, hvor man stadig kan fornemme parrets store kærlighed til hinanden, kunsten og tidens tanker.

I haven er monumenter strøet ud over de grønne skrænter som små kærlighedsbreve, men Liselund er ikke kun fortællinger om kærlighed. Liselund leder også sine gæster ud på farefulde rejser af refleksion, poesi og gys, som når man via spinkle broer og smalle stier drager ned til Djævlekløften.

Fortællingen starter i det smukke, stråtækte lystslot med det elegante nyklassicistiske interiør, hvor man blandt andet hører historien om en abe og et jordskælv i Lissabon, der ikke kun ændrede Antoines liv, men også hele periodens verdensbillede. Derefter går vi på en vandring i Liselund Have, der hurtigt blev et yndet motiv for guldaldermalerne, og som fortsat regnes blandt Danmarks ypperste romantiske haver.

Tidspunkt:
Maj, juni, september: Lør-søn kl. 13
Juli og august: Ons-søn kl. 13

Varighed: 90 min.

Pris: kr. 90 for voksne, børn gratis

Mødested: På trappen foran lystslottet

Billet: Billetter til vore forskellige rundvisninger kan købes på vores webshop

Rundvisning på Lystslottet

Rundvisning på Lystslottet

Der falder en ro, når man træder ind i Liselunds romantiske have. Det eventyrlige lystslot ligger som en lille, hvid perle i havens lysning og fortæller historien om Antoine og Lisa de la Calmette; et af 1700-tallets jetsetpar på Møn.

Lystslottet byder på fortællinger om et berejst par fra tidens øvre samfundslag, og et par der omgav sig med tidens smukkeste kunst og største tanker. Tæt på Møns dramatiske klint byggede Antoine et lystslot og en romantisk have og opkaldte stedet efter sin elskede hustru Lisa. Her kunne de, i et idyllisk og legende frirum, nyde deres kærlighed til hinanden.

Det enestående nyklassicistiske interiør giver os glimt af deres privilegerede liv, fra havesalens drømmeagtige spejle med blomsterranker og spisesalens indtagende udsigt til den grønne have og videre til Abeværelset, som vidner om en abe og et jordskælv, der ikke kun ændrede Antoines liv, men også hele periodens verdensbillede.

Liselund har altid fortryllet sine gæster, fra Guldalderens malere til i dag.

Tidspunkt:
Maj, juni, september: Lør-søn: kl. 15.00
Juli, august: Ons-søn: kl. 11.00 og 15.00.

Varighed: 45 min.

Pris: kr. 60 for voksne, børn gratis

Mødested: På trappen foran lystslottet

Billet: Billetter til vores forskellige rundvisninger kan købes på vores webshop

 

Book din egen rundvisning

Book din egen rundvisning

Hvis I er en gruppe, kan I booke en privat rundvisning. Læs mere om vores grupperundvisninger her