Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
1 af 4
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Velkommen til Kongernes Jelling

Åbningstider og priser

Så åbner vi igen med mundbind og coronapas

På søndag er museet igen åbent mellem 11 og 15. Husk coronapas (fra 15 år) og mundbind (fra 12 år). Butikken er åben allerede lørdag mellem 11 og 15. Husk mundbind. Fra på tirsdag og fremad har museet åbent mellem 10 og 16.

Vi er også på vej med et spændende program for skolernes vinterferie i uge 7.

Allerede nu kan du købe billet til vores åbne rundvisning "Vikingekongernes Jelling", som vi laver mandag-fredag 13.30. Se mere her.

Ud over rundvisninger på hverdagene kan vi snart præsentere en absolut nyhed: "Haralds Skæbnefortællinger" - et escape-room." Mere info følger snart.

Hvis du har brug for hjælp til at planlægge et besøg, kan du ringe på 41 20 63 33.

Danmark hækler Margrethe
Den hæklede dronning på balkonen

Danmark hækler Margrethe

Nu er det frem med hæklepindene og den gode fantasi. Vi har brug for din hjælp til at fejre Dronningens regentjubilæum

Fejringen af Dronningens 50 års regentjubilæum er udskudt til september, men hvis ventetiden bliver for lang, så har Kongernes Jelling nu en opfordring til hele Kongeriget: Hækl Margrethe!

Vi beder alle der enten kan hækle eller gerne vil lære det, om at hækle deres version af Hendes Majestæt.

De mange hæklede dronninger samles ind af Kongernes Jelling og vil blive en del af den udstilling, som museet laver i anledning af Dronningens udskudte fejring af Regentjubilæet i september 2022. Den hedder Den Hæklede Kongerække og er et samarbejde mellem Christine Sørensen fra Valby og Kongernes Jelling. Christine Sørensen er i gang med at hækle hele kongerækken.

Se mere om hækleriet og hvordan du kan bidrage under "Særligt lige nu"

Kongernes Jelling

Monumentområdet

Ude på området ligger de to høje og mellem den står de to runesten, der beretter om kongernes magt. I landskabet er skibssætningen og palisadeforløbet markeret. Her er der masser af plads at boltre sig på, og der er mange borde og bænke.

Kongernes Jelling

Café

Hold pause i vores lille café. Tag en kop kaffe eller en sandwich. Kommer i en flok, kan I forudbestille fra vores menukort.

Kongernes Jelling

Møde, konference eller ???

Skal du brug et lokale i et par timer, eller skal du afvikle et dagsmøde med forplejning? Ring 41206333 (hverdage 10-13) og hør om mulighederne.

Kongernes Jelling

Verdensarv og UNESCO

Oven på 2. verdenskrigs ødelæggelser besluttede FN at gøre en indsats for at bevare kulturarv. Det førte til det, vi i dag kender som UNESCO's Verdensarvsliste.

Kongernes Jelling

Oplevelsescenter

På museet Kongernes Jelling fortæller vi historierne om vikingetiden, kongerne og deres byggerier, trosskiftet og Danmark. Det gør vi i en moderne interaktiv udstilling med plads til undersøgelser og forundring.

Kongernes Jelling

Rundvisninger og foredrag

Et besøg i Kongernes Jelling byder på mange forskellige muligheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af formidlingsaktiviteter tilpasset forskellige grupper.

Kongernes Jelling

Butik

I vores butik finder du et stort udvalg af souvenirs, kopier af vikingesmykker, bøger, spil og t-shirts. Det er også her, du kan købe en is eller en flaske vand.

Kongernes Jelling

Særligt lige nu

Hvad sker der ellers i huset?

Åbningstider og priser

Museet er lukket grundet coronarestriktioner. Vi åbner igen søndag 16. januar.

Monumentområdet er åbent hele året.

Gratis adgang