Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
1 af 7
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Velkommen til Kongernes Jelling

Åbningstider og priser

Genåbning

Kongernes Jelling åbner igen onsdag 21. april kl. 10.00.

Vi overholder alle myndighedernes retningslinier for genåbning, så husk coronapas, id og mundbind.

Vil du besøge med en skoleklasse eller en lignende gruppe, skal du aftale besøget først.

Rundvisninger

Det lysner. Ikke bare bliver dagene længere, men de seneste lempelser giver os nu mulighed for igen at fortælle historierne om Gorm, Thyra og Harald, deres monumentale bygningsværker, Danmark og skiftet til kristendommen ude på området.

Bestil rundvisning på 41 20 63 33.

Rundvisninger

Få besøg i hjemmeskolen

Underviser du i grundskolen eller på en ungdomsuddannelse, så se lige her: Når alt er lukket ned, og turen til Jelling umuliggjort, hvad så med at lade en af vores formidlere bringe Jelling til jer i form af et oplæg på Teams, eller den platform, I nu bruger? Eller hvad med at komme med på en tur, hvor guiden streamer live krydret med små film og billeder? Ring 41 20 63 33 og hør om mulighederne.

Få besøg i hjemmeskolen
Få besøg i hjemmeskolen
Kongernes Jelling

Monumentområdet

Ude på området ligger de to høje og mellem den står de to runesten, der beretter om kongernes magt. I landskabet er skibssætningen og palisadeforløbet markeret. Her er der masser af plads at boltre sig på, og der er mange borde og bænke.

Kongernes Jelling

Café

Hold pause i vores lille café. Tag en kop kaffe eller en sandwich. Kommer i en flok, kan I forudbestille fra vores menukort.

Kongernes Jelling

Møde, konference eller ???

Skal du brug et lokale i et par timer, eller skal du afvikle et dagsmøde med forplejning? Ring 41206333 (hverdage 10-13) og hør om mulighederne.

Kongernes Jelling

Verdensarv og UNESCO

Oven på 2. verdenskrigs ødelæggelser besluttede FN at gøre en indsats for at bevare kulturarv. Det førte til det, vi i dag kender som UNESCO's Verdensarvsliste.

Kongernes Jelling

Gemt, ofret eller tabt?

Igen i år er Kongernes Jelling vært for årets udstilling. Vi tager udgangspunkt i spørgsmålet: "Er denne genstand blev gemt, er den ofret eller simpelthen tabt?"

Kongernes Jelling

Oplevelsescenter

På museet Kongernes Jelling fortæller vi historierne om vikingetiden, kongerne og deres byggerier, trosskiftet og Danmark. Det gør vi i en moderne interaktiv udstilling med plads til undersøgelser og forundring.

Kongernes Jelling

Rundvisninger og foredrag

Et besøg i Kongernes Jelling byder på mange forskellige muligheder. Vi tilbyder et bredt udvalg af formidlingsaktiviteter tilpasset forskellige grupper.

Kongernes Jelling

Butik

I vores butik finder du et stort udvalg af souvenirs, kopier af vikingesmykker, bøger, spil og t-shirts. Det er også her, du kan købe en is eller en flaske vand.

Kongernes Jelling

Særligt lige nu

Hvad sker der ellers i huset?

Åbningstider og priser

Monumentområdet er åbent hele året.

Gratis adgang