Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Postej af Høns og Kvæder
Postej af Høns og Kvæder

Postej af Høns og Kvæder

Ingredienser:

1 kylling på 1,5-2 kg eller 2 fasaner
4 store eller 8 små kvæder
2 store håndfulde små, stenfri vindruer
3 tsk. ingefær
Salt
½ tsk. nelliker
½ tsk. friskkværnet peber
2 tsk. kanel, pulveriseret
1 spsk. sukker til hver hele kvæde
1 dl. rasp
2½ dl fjerkræfond
2½ dl hvidvin
1 tsk. sukker
smørklatter til bradepanden

Mørdej til låg:
250 g mel
150 g smør
1 æg
1 tsk. salt
½ dl. koldt vand
Æg til pensling


Fremgangsmåde:

Kyllingen/fasanerne parteres i mindre stykker - del hver halvdel i lår-, bryst- og vingestykke. Skær kvæderne i kvarter. Fjern kernehusene og hak kvædekødet i små stykker. Skær druerne i halve og kom dem sammen med kvædekødet. Bland dette med ingefær (1 tsk.), nelliker, kanel og sort peber. Varm det igennem i en gryde med lidt væde, så kvædestykkerne bliver møre. Fordel raspen i bunden af en bradepande eller et ildfast fad. Kvæde-krydderblandingen spredes ud over.

Fjerkræstykkernes overflade krydres med lidt ekstra nelliker, ingefær og sort peber. Læg kødstykkerne på blandingen, kom klatter af smør over og stil det koldt, til det skal bruges.

Lav et låg af mørdej: Smuldr mel, salt og fedtstof sammen og ælt det med æg og vand til en homogen masse. Rul den sammen til en kugle, som kommes i en plastikpose i køleskabet i mindst en time, før den skal rulles ud.

Bland fond, hvidvin og sukker og hæld det over bradepanden med fjerkræstykkerne.

Rul dejen ud i passende størrelse, så den kan dække bradepanden som låg, og at der er nok til en strimmel på et par cm's bredde hele vejen rund langs fadets kant.

Pensl skålen/fadets kant med sammenpisket æg og placer strimlen hele vejen rund på kanten og lidt ind over massen i fadet. Pensl nu strimlens overside og placer det store udrullede stykke dej ovenpå og tryk dejen godt fast på strimlen. Pensl dejens overside, så den bliver flot og skinnende ved bagningen. Lav et par slidser med en kniv, så dampen kan slippe ud. Bages 30-45 minutter (alt efter hvor store kødstykkerne er) ved 160 grader.