Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Kvædemarmelade

Opskrifter:

1 liter kvædepuré.

400-500 g sukker.

1 tsk. flydende Atamon.

Smagsgiver; Citronskal, Vaniljestang.

 

Fremgangsmåde:

  • Kvæderne renses (nuldres godt for at fjerne de små hår) og skæres i kvarte.
  • Kvæderne og smagsgivere dækkes med vand og koges med kerne da de indeholder meget pektin. Kogetid minimum 45 min eller til kvæderne er helt møre.
  • Pureres gennem en sigte hvis man ønsker en glat marmelade.
  • Frugtmassen bringes i kog med sukkeret og koger forsigtigt ind til massen skifter farve til dyb rød (pas på det ikke brænder på)
  • Atamon tilsættes. Marmeladen hældes op i Atamonskyllede glas, der lukkes.

Med inspiration fra, Den grønne syltebog, Tørsleffs Husmoder Service, Kvædegéle