Kvædekage
Ingredienser:
Frugtmassen
750 g frugt
125 g smør
6 æg
250 g sukker
100 g rasp
revet skal af 1 citron
Mørdej
300 g hvedemel
150 g smør
100 g flormelis
1 æg
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser til mørdejen æltes sammen og dejen sættes i køleskabet en times tid.
- Skræl frugten, skær den i stykker og fjern kærnehuset. Koges mørt i så lidt vand som muligt, gerne uden låg, så vandet kan koge af. Passeres gennem en sigte (hvis det er til “hjemmebrug”, kan man med fordel bruge en stavblender).
- Smørret smeltes og røres i frugtmosen. Revet citronskal tilsættes.
- Æggeblommerne røres godt med sukkeret, raspen tilsættes. Den afkølede frugtmos tilsættes. De stift- piskede æggehvider vendes forsigtigt i.
- Mørdejen udrulles og to tærteforme på 25cm beklædes med dejen og frugtfyldet hældes i.
- Bages ved 170 grader i ca. 60 minutter. Serveres lun.
- Cremfraice eller flødeskum passer godt dertil.