![Mispel og Kvæde Gelé Kvæde- eller Mispelgelé](/typo3temp/assets/images/csm_IMG_20190904_104844_2f41c0f29d_15c2ff895f.jpg)
Kvæde- eller Mispelgelé
Ingredienser:
Kvæder/Mispler
Sukker
Atamon
Fremgangsmåde:
- Kvæderne vaskes grundigt og skæres itu og koges 1/2-1 time, dækket med vand til de er møre.
- Saften hænger til afdrypning i en saftpose 1/2- 1 døgn, måles og bringes i kog.
- Sukkeret drysses i under omrøring. Man beregner 3/4-1 kg pr. liter saft.
- Når saften hænger i tunge, seje dråber fra skeen, tilsætter man ikke mere sukker, men koger geleen lyserød, skummer og tilsætter 1/2 tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon pr. liter.
- Geléen hældes op i atamonskyllede glas og lukkes.
- Istedet for atamon kan glas skylles med spiritus.
- Fremgangsmåden er den samme for Msipelgele, misplerne plukkes når de er bløde efter den første frost.
Med inspiration fra, Den grønne syltebog, Tørsleffs Husmoder Service, Kvædegéle.