Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Den Levende Kulturarv

Gamle sorter af korn, grønt og frugt

Frilandsmuseet dyrker gamle sorter af korn, grøntsager og frugt. Sammen med universiteter og andre museer undersøger og formidler vi nogle af de gamle afgrøder, der kan vise sig at smage godt og være gode at dyrke – også i fremtiden.


Vi ser på, om de gamle sorter vil være mere egnede end de gængse sorter i en moderne økologisk dyrkning. En del frø og frugttræer har været indsamlet og dyrket gennem mange år af private – andre er opbevaret af Nordens Genbank, NordGen. Her samarbejder alle lande i Norden om at bevare kulturplanter og deres vilde slægtninge. Derigennem vil man sikre arvemateriale til dyrkning og videre forædling – også for en eftertid, hvis krav til planter, vi endnu ikke kender.


Frilandsmuseet er med sin historiske ramme et vindue for denne både gamle og moderne historie. De gamle danske sorter er en del af oplevelsen af det liv, der blev levet på den tid og i den egn, museets huse viser. Idet flere af sorterne også er gode at dyrke i dag, trækker vi samtidig linjerne op til moderne forskning i landbrug, gartneri og frugtavl. Læs mere om korn, grøntsager og frugt og bær.

Hallandshvede på Frilandsmuseet

Samarbejdspartnere

Institut for Fødevare- og Havebrugsproduktion, Aarhus Universitet: www.kaalogrodfrugter.dk

Pometet, Københavns Universitet: www.pometet.life.ku.dk

Per Grupe, Mørdrupgård: www.grupemeyer.dk

Frøsamlerne: www.froesamlerne.dk

Dansk Landbrugsmuseum: www.gl-estrup.dk/landbrugsmuseet.php

Frilandsmuseet i Maribo: www.museumlollandfalster.dk

Den økologiske Have/Haver til Maver, Odder: www.ecogarden.dk

Projekterne om gamle sorter er støttet af NaturErhverv

 

 

The content element of type "tccontacts_plugin" has no rendering definition...