Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Rød Astrakan

Rød Astrakan
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Æblet.
Grundfarven er grøn og skjules næsten af en brunrød dækfarve. Har en hvidlig dug der giver et violet skær. Kødet er hvidt med grønligt eller rosa skær. Kødet er fast og skørt med en saftig fyldig syrligsød, stærk krydret smag. Svagt duftende.

Historie.
Stammer formegentligt fra Rusland og er en frøplante dannet 1780-1800. Omtalt af P.J. Bergius i 1780 og derfor diskuteres om sorten kan være svensk. Navnet tyder dog på Rusland. Første gang nævnt i danske optegnelser i 1840 men har formegentlig været i Danmark i længere tid.

Vækstforhold.
Danner et kraftigt og højt træ med en bred hvælvet krone og med alderen krogede grene. Desværre noget modtagelig for b.la. skurv.

Synonymer.
Astrachan Red, Beauty of Wales/Astrakan Rød.