Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Queen
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Queen

Æblet.
Madæble. Grundfarven er hvidgrøn til grønlig gul, solsiden med rød dækfarve med striber og pletter. Skrællen er noget tyk og sej, lidt fedtet. Kødet er hvidt med et grønligt skær, skørt og saftigt, syrlig smag uden en gennemtrængende aroma. Dufter kraftigt. Plukkes af flere omgange fra August til september og kan gemmes til december. Et godt madæble der let koger ud.

Historie.
Stammer fra England hvor sorten er fremkommet hos landmand W. Bull i Billericay, Essex i 1858. Introduceret i 1880 hvor det fik tildelt The Royal Horticultural Societys Certifikat af 1. Klasse. Herefter blev sorten hurtig spredt i England og andre frugtdyrkende lande.

Vækstform.
Danner en rund krone og en lidt uregelmæssig stiv opret vækst. Sorten er ret sund og får ikke skurv på æblerne.

Synonymer.
The Queen, Königinapfel.

Queen kan ses ved gården fra Ejdersted (nr. 31).