Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Byvandring i besættelsestidens København

Tidsrejse til besættelsens København

Tag med Frihedsmuseet på byvandring

Uden for Frihedsmuseets mure er spor efter besættelsestiden stadigvæk synlige overalt – I skal bare kigge godt nok efter.

Flådens sænkning under samarbejdspolitikkens kollaps, tyskernes ildkamp med danske betjente på Amalienborg, jødernes flugt til Sverige, modstandsbevægelsens sabotage og tyskernes modterror – alle disse historier er i byrummet inden for gåafstand af Frihedsmuseets hoveddør.

Tag eleverne med vores erfarne omvisere på en tidsrejse rundt i besættelsestidens København og hør, se og mærk de dramatiske historier, der udspillede sig i løbet af de fem skæbneår, hvor Danmark var besat.

I området omkring Amalienborg vidner bygninger, buster og sågar skudhuller om den hæsblæsende tid, besættelsen var i København.

På storslåede pladser, i mørke baggårde og skjult i de travle gader vil vi vække historierne om rytterkongen, deporterede jøder, den illegale presse, sabotageaktioner og den brutale tyske besættelsesmagt til live.

Vi vil gå i fodsporene på 1940’ernes københavnere, der levede under forhold, vi i dag stadig har svært ved at begribe, høre hvordan begivenheder i deres virkelighed stadig ses i nutidens byrum og forstå historien bag områdets vigtigste mindesmærker.

Så snør skoene, tag klassekammeraterne i hånden og kom med ud på en byvandring i Københavns levende besættelseshistorie.

Byvandringen støtter faglige mål som:

  • At redegøre for centrale udviklingslinjer og begivenheder i Danmarks, Europas og verdens historie.
  • At reflektere over samspillet mellem fortid, nutid og fremtid samt over mennesket som historieskabt og historieskabende.

 

Praktisk om forløbet

Målgruppe: Ungdomsuddannelserne

Varighed: 2 timer

Fag: Historie

Max antal: 30 elever

Pris: 900 DKK

 

 

Booking

Mail frihedsmuseet@natmus.dk

Telefon 41 20 60 80

Oplys venligst skolens navn, klassetrin, antal elever, dato og tidspunkt for det ønskede forløb.