1 af 3
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright
Åbningstider og priser

Brede Hovedbygning

Brede Værk og Hovedbygning er lukket for publikum i forlængelse af Nationalmuseets besparelser i 2018.

Brede Hovedbygning ligger i dag som en del af det anlæg, der indtil 1831 udgjorde Brede Kobber- og Messingværk og siden da Brede Klædefabrik. Hovedbygningen blev i 1795 opført som landsted af Brede Værks ejer, etatsråd Peter van Hemert (1734 - 1810).

Tidens førende arkitekt og dekoratør

Selve byggeriet overlod van Hemert til en arkitekt, der var erfaren i tidens nyklassicistiske arkitektur, sandsynligvis hofarkitekt Andreas Kirkerup. Til udsmykningen af det indre engagerede han tidens førende interiørarkitekt, hofdekoratør Joseph Chr. Lillie. Han fik ikke alene ansvaret for lofts- og vægudsmykningerne, men formentlig også for hovedparten af møblerne.

Peter van Hemert går fallit

Det nye landsted skulle være - og blev også - en præsentabel sommerbolig for en mand, der som Peter van Hemert indtog en fremtrædende plads indenfor det københavnske handelsaristokrati. Det var dog kun få år, Peter van Hemert og hans familie kom til at nyde godt af disse smukke omgivelser. I 1805 gik van Hemert fallit, og i årene efter blev alt solgt på auktion.

Åbningstider og priser

Brede Værk og Hovedbygning er lukket for publikum i forlængelse af Nationalmuseets besparelser i 2018. I september 2019 vil der være særomvisninger på Brede Værk og Hovedbygning.

Brede Værk

Brede Hovedbygning er en del af Brede Værk, som er Nationalmuseets museum om industrialiseringen.

Luk overlayLuk
Del denne side