Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Indiansk par i dragter, foran telt
Indiansk par i dragter, foran telt

Powwow - indianernes dansefester

Powwow, den store dansefest, er for mange indianere årets vigtigste begivenhed. Ordet ’Powwow’ stammer fra Algonkin-indianerne og betyder ’forsamling’. I gamle dage var Powwow en forsamling af medicinmænd. I dag forsamles indianerne for at danse og hylde deres indianske kultur.

Powwow i sin nuværende form er en relativt ny tradition, der blot går tilbage til 1920’erne. Men med sine fjerprydede dragter og karakteristiske dansetrin vækker Powwow ældgamle indianske symboler til live. På Powwow kan deltagerne for en tid glemme reservatlivets trængsler og genvinde stoltheden over at være indianere.

Powwow er også en konkurrence

En Powwow strækker sig typisk over en weekend. Mange deltagere opstiller deres tipi i cirkelform omkring dansearenaen, mens andre bor i campingvogn. Powwow er ikke bare en social begivenhed, det er også en dansekonkurrence, og der er forskellige dansediscipliner for mænd og kvinder. Et dommerpanel udvælger de bedste dansere, der belønnes med pengepræmier. Ofte vælger vinderen at dele gevinsten blandt stammen efter samme regler, som man i gamle dage ville dele en bison.

Mange Powwow-danse har rødder tilbage til de gamle danse, men der kommer stadig nye danse til. Blandt de vigtigste dansediscipliner kan nævnes:

Men’s Traditional
Women’s Traditional
Grass Dance
Jingle Dress
Tiny Tots