Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Konfirmationstøj i cowboystof

Konfirmationstøj i cowboystof

Da Jack Pedersen gik til præst og skulle konfirmeres i Hvidovre i 1975, væddede han med præsten om, at han turde komme i kirken iført korte bukser. Det troede præsten ikke på, så de væddede 50 kr. Få dage før konfirmationen dukkede præsten op hjemme hos Jack og gav ham de 50 kr. Han sagde, at Jack havde vundet væddemålet, og bad, om han ikke nok ville tage pænt tøj på.

Jacks mor gav ham 100 kr. til et flot sæt konfirmationstøj, som han havde fundet i en butik. Moderen var meget spændt på resultatet og blev glædeligt overrasket, for hun havde ikke forestillet sig at se sin søn så smart og flot. Jacks konfirmationstøj var supermoderne og bestod af sorte cowboybukser med svaj og broderede sølvstjerner, skjortejakke i cowboyfacon ligeledes med sølvstjerner og flæseskjorte i westernstil med Mavericksløjfe. Til sættet brugte Jack sorte plateausko med stjerner.

Dragtbeskrivelse

Konfirmationstøj bestående af bukser, skjortejakke, skjorte, halssløjfe og sko. Sorte bukser i twillvævet bomuld med metallynlås, metalknap og bæltestropper. De meget brede bukseben er broderet med 6 sølvstjerner nederst.

Sort skjortejakke i twillvævet bomuld med store flipper, bærestykke, skrå sidelommer og 5 trykknapper fortil. Bærestykket er foran maskinbroderet med sølvstjerner.

Herreskjorte i hvid nylontrikot. 6 hvide plasticknapper foran. Brystpartier og manchetter er påsyet mørkeblå nylonknipling med guld i slyngninger.

Halssløjfe af sort velourbånd, foran er en sløjfe påsat en sort elastik, hvortil er sat et blankt metalspænde.

Sorte lædersko med moderat plateausål og halvhøj hæl af brunt kunststof. Kraftige stikninger på overlæderet. Sort-hvide snørebånd.

Bukser, til konfirmationssæt, mus. nr. 345/1990
Bomuld. Sort. Stjerner, sølvfarvet metal.

Livvidde: 76 cm
Skridtlængde: 86 cm
Benvidde: 66 cm

Skjortejakke, til konfirmationssæt, mus. nr. 346/1990
Bomuld. Sort. Stjerner, sølvfarvet metal.
Længde midt bag: 77 cm
Skulderbredde: 41 cm
Vidde: 98 cm

Skjorte, til konfirmationssæt, mus. nr. 347/1990
Nylon (polyamid). Hvid. Knipling, blå nylon og guldtråd.
Længde midt bag: 75 cm
Skulderbredde: 47 cm
Vidde: 112 cm

Halssløjfe, til konfirmationssæt, mus. nr. 348/1990
Velour og elastik. Sort. Spænde, blankt metal.

Ingen mål.

Plateausko, til konfirmationssæt, mus. nr. 349/1990
Læder. Sort. Hæl, brunt kunststof. Snørebånd, sort-hvid bomuld.
Højde fra hælkappe: 12 cm
Længde: 27 cm
Største bredde: 10 cm