Historisk viden

Sort charlestonkjole med kinesisk inspiration, ca. 1925

Den fine kjole fra o. 1925 har tilhørt Louise Francoise Jeanne Elie Storms. Hun blev født i Antwerpen i 1878 og giftede sig 21 år gammel med belgisk æreskonsul Christian Andresen. Kjolen er en karakteristisk selskabskjole fra 1920'erne: den er løs i snittet og går lige op og ned, helt uden indsnit. Kjolerne skulle være korte, til lige under knæet, så de blanke strømpeben i kunstsilke var synlige.

Festkjoler var gerne besat med perler og pailletter, så de kunne glimte i lyset, når der blev danset charleston. Det gælder også denne kjole, som er udsmykket med kinesisk inspireret perlebroderi i mange farver.

Dragtbeskrivelse

Kjole i sort silke med perlebroderi. Kjolen er i garconnefacon, uden ærmer, klippet lige op og ned og syet uden figurindsnit. Halsudskæringen er firkantet. Broderiet findes primært på den nederste del af kjolen. Et broderet bånd er i begge sider ført op over skulderen. Under båndet er et bælte indstukket i hoftehøjde. Bæltet er til at binde. Kjole, mus. nr. 3610/1962 Silke. Sort. Perlebroderi i brogede farver, fortrinsvis hvid, guld og rød.

Længde midt for:  95 cm
Vidde forneden:  100 cm

Del denne side