Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Promenade-toilette, ca. 1877-78

Promenade-toilette, ca. 1877-78

I 1800-tallet var et toilette et andet ord for påklædning. Damerne havde fx aften- eller selskabstoiletter, sommertoiletter, sørgetoiletter og promenadetoiletter.

Et promenadetoilette blev brugt af damer, der skulle færdes uden døre - også selv om skørtet kunne have slæb. Herrernes påklædning kaldtes også toilet eller toilette, særligt når det var beregnet til fint brug.

Promenadetoilettet i let merinould med lille slæb er fra o. 1877-78.

Dragtbeskrivelse

Kjole af brunt uldstof. Kjolen består af liv og skørt. Livet går ned over hofterne. Det har lange ærmer, som forneden er kantet med 6 cm bredt stykke, har en lægget flæse og en sløjfe, alt af kjolens stof. På hvert forstykke samt livets kant forneden er ligeledes en lægget flæse. Livet lukkes midt for med 10 knapper og knaphuller. Bagpå livet forneden 4 knapper. Alle knapper overtrukket med stof.

Skørtet har midt for 2 bræmmer af stoffet taget på skrå, kantet på den udvendige side med lægget flæse. Mellem bræmmerne 3 sløjfer. Langs kanten forneden også en bræmme af stoffet taget på skrå, kantet på begge sider med lægget flæse. Slæb. Bagpå stor sløjfe. Flæser og sløjfer er af kjolens stof. Foran en lomme.

Damekjole, liv og nederdel, mus. nr. 1244/1937
Uldstof. Brunt.

Ingen mål.