Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Genstande fra Danmarks Middelalder og Renæssance

Her kan du se et udvalg af museumsgenstande af Enestående National Betydning (ENB) udvalgt fra samlingerne fra Danmarks Middelalder og Renæsssance, som dækker perioden fra 1000-1660.

Fornemt kunsthåndværk

Blandt de enestående genstande fra middelalder og renæssance finder du bl.a. en velbevaret alterkande fra 1330'erne, og den flotte "kongegobelin", der viser Frederik d. 2. og sønnen Christian (d. 4.) stående foran henholdsvis Frederiksborg Slot og Kronborg Slot.

Gunhild-korset er et fornemt kunstværk, skåret af hvalrostand, og har været ejet af en danske prinsesse for 850 år siden.

Emaljeret kande, Pariser-kanden
Emaljeret kande, Pariser-kanden. (1330'erne) Kande af forgyldt sølv og translucid emalje, udført i Paris, Kanden kan have været beregnet til bordbrug i en fornem husholdning, eller den kan have været benyttet i en kirke ved blandingen af vand og vin under messen. Klik på billedet for mere viden.
Gunhildkorset
Gunhildkorset. Et kors udskåret af hvalrostand, sammensat af to store blokke af tandmateriale. Latinske indskrifter nævner "Liutger, der har skåret mig på opfordring af Helena, også kaldet Gunhild", en datter af "den store kong Svend", antagelig Svend (Grathe), der døde i 1157. Klik på billedet for mere viden.
Gobelin, Kronborgtapeterne, Frederik 2.'s kongetapeter
Tapeterne blev oprindelig til for at pryde den store dansesal på Frederik II's nyopførte renæssanceslot Kronborg, Helsingør, sammen med en tilhørende bordhimmel. De udgjorde en suite på 43 tapeter med afbildninger af over 100 danske konger – fra sagnkongen Dan til Frederik II selv med den lille prins Christian (IV). Klik på billedet for mere viden.
The content element of type "tccontacts_plugin" has no rendering definition...

Postadresse

Middelalder, Renæssance og Numismatik
Frederiksholm Kanal 12
1220 København K.