Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Med fonden i felten

Logoet for Antiksamlingens projekt Pots, Potters, and Society in Ancient Greece. Motivet stammer fra den såkaldte Københavnermaler-vase som befinder sig i Nationalmuseets Antiksamling.

Generalkonsul Gösta Enboms Fond har i tidens løb givet økonomisk støtte til udgravninger og arkæologiske surveys foretaget af Nationalmuseet og Det Danske Institut i Athen.

Fonden har dermed været en essentiel støtte for udførelsen af danske arkæologiske projekter i Middelhavslandende, fra Karthago i nutidens Tunesien mod vest til Rhodos og Chalkis og Kalydon i Grækenland mod øst.

Gösta Enboms egen interesse for arkæologi begyndte i starten af 1970’erne, hvor han finansierede svenske udgravninger i Asine på Peloponnes og foreslog, at danske arkæologer blev inviteret til at deltage i projektet.

Det blev starten på et givtigt samarbejde mellem danske og svenske arkæologer og bragte Enbom i kontakt med Søren Dietz, der på dette tidspunkt var inspektør ved Nationalmuseets Antiksamling. Enbom bibeholdt interessen for arkæologi resten af livet, hvilket var grunden til, at han testamenterede sin danske ejendom til det fond, der bærer hans navn.