Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Ann Maria Reeves Jarvis - moderen bag Mors Dag

Portræt af Ann Maria Reeves, gift Jarvis
Ann Maria Reeves Jarvis, 1832 - 1905. Ann Maria´s arbejde for mødre og venskab inspirerede datteren Anna til "opfindelsen" af Mors Dag.

Den kvinde, som gav inspiration til skabelsen af Mors Dag, hed Ann Maria Reeves Jarvis og var præstedatter fra Virginia.

Hun blev født 30. september 1832 i Culpeper i Virginia, men flyttede med sin familie til West Virginia, hvor hun som 18 årig blev gift med Granville Jarvis, der også kom fra en præstefamilie.

Mrs. Jarvis var en foretagsom kvinde, der organiserede "Mother´s Day Work Clubs" i mange lokale lbyer med det formål bl.a. af forbedre de sanitære forhold. Der blev samlet ind til bl.a. medicin og "husmorafløsere" til familie, hvor moderen led af tuberkulose. Under borgerkrigen arbejdede klubberne på neutralt grundlag og gav humanitær hjælp til soldater fra begge sider. Samtidig med at hun udførte dette arbejde, fik Mrs. Jarvis selv børn - 12 i alt, hvor af 8 døde.

Efter at familien i 1865 flyttede til Grafton, organiserede Mrs. Jarvis i årene efter borgerkringens afslutning en "Mother´s Friendship Day". Dagen skulle medvirke til samling af naboer og familier af forskellig overbevisning. Mother´s Friendship Day blev et tilbagevendende event gennem flere år.

I 1873 blev Andrews Methodist Church indviet, og Mrs. Jarvis fungerede som søndagsskolelærer gennem mange år. Eftert at ægtemanden døde i 1902, flyttede hun til Philadelphia, hvor boede sammen med tre af sine børn, bl.a. datteren Anna, som senere ledte kampagnen for indstiftelse af Mors Dag. Ann Maria Reeves Jarvis døde i Philadelphia 9. maj 1905.