til den næste. Inspiration til bondestenalderkost Grød af de nævnte kornsorter. Grøden kan sødes med honning, tilsættes bær og æble eller hvad man ellers kan finde. Den kan koges på vand eller mælk. Fladbrød
hos 1700-tallets fæstebonde på Pebringegården. I andre stuer ligger de fine hvide duge og lyser op i mørket sammen med pudsede røde æbler og tællelys. Det rød/hvide træ står klar hos den dansksindede bonde syd
over Flæsket og bages på god Ild, indtil den er lysebrun op den underste Side. Da skubbes Kagen af Panden, som smøres med Smør, Kagen vendes derpå og bages lidt på den anden Side. Æblekage med Brød Æbler koges
var alt stenfrossen, Æbler, blækflaske, blækhorn, en bouteille Rødviin etc. I Haverne laa Sneen paa mange Steder en Mands Høyde, og ingen Steder kunne man komme frem, ligeledes i Gaardene. Den 13. Februar 1799. Fyldte
et bed med ybernfrø,½ med kirsebærstene, 1 med store Lambert-nødder, 1½ med æble og pærekærner. Den 2. Maj 1793. Om Eftermiddagen. Fik mine valnøddetræer fra Vordingborg, ieg i skiødet havde reserveret
Den Levende Kulturarv Gamle sorter af korn, grønt og frugt Frilandsmuseet dyrker gamle sorter af korn, grøntsager og frugt. Sammen med universiteter og andre museer undersøger og formidler vi nogle af
af de 500, laant til udstyret. Den 21. December 1795. Om Aftenen. Fik 8 Æble-Træer, 4 Pære-Træer, 2 Pære-Qvæder og et stort Kirsebær-Træ af de store Spanske fra min Broder i Langebæk. Den 23. December 1795.