Udfører en søgningSøg

Runesten skal fotograferes

27. februar 2012

I 2012 lancerer Nationalmuseet et nyt projekt, som handler om formidling af runesten. Når man i fremtiden besøger de enkelte runesten, skal man have mulighed for at få mere viden og oplevelse ad digital vej.

Runesten fotograferes.
Runesten fotograferes.

Lokationsbaseret formidling er én af de nyere veje til kulturarven. Lokationsbaseret formidling kan for eksempel være, at man via sin smartphone får præsenteret den relevante historiske viden om en runesten, mens man rent fysisk står foran den. Det er denne tilgang, som Nationalmuseet vil afprøve. 

I forbindelse med formidlingsprojektet skal Nationalmuseets medarbejdere, fotografen Roberto Fortuna og runologen Lisbeth Imer, rejse rundt og besøge de runesten, som er udvalgt til projektet. Dette arbejde begynder i marts måned og kommer til at foregå både om dagen (fotografering af sten i våbenhuse og kirker) og om aftenen (fotografering af runesten i landskabet og på kirkegårde). 

Der samarbejdes ligeledes med Internet-encyklopædien Wikipedia, hvor Nationalmuseet fremskaffer oplysninger om runestenene samt leverer fotos. De flotte fotos bliver selvfølgelig også indarbejdet i runedatabasen
https://runer.ku.dk, som er et samarbejdsprojekt mellem Københavns Universitet og Nationalmuseet.

Følg fototuren

Lisbeth Imer blogger fra runestensturen rundt i landet på bloggen Runer og Mønter. https://runer-moenter.natmus.dk/