Udfører en søgningSøg

Engelske kunstnere henter inspiration på Nationalmuseet

27. november 2012

I forbindelse med projektet The Contemporary Maker Engagement Project har en række engelske kunsthåndværkere netop besøgt Nationalmuseet for at lade sig inspirere af oldtidssamlingens bronzefund.

Danmarks bronzealder er særligt interessant, fordi den - i forhold til andre landes - rummer langt mere figur- og billedkunst. Navnlig ud fra en kunsthåndværkers perspektiv er der således væsentlig inspiration at komme efter.

Kunstnerne har forskellige tilgange til at lade sig inspirere. Eksempelvis er nogle meget interesserede i kunstens betydning for oldtidens mennesker og samfund, mens andre kigger mere på detaljerne i den kunstneriske udformning.

Indtil videre er det stadig uklart, hvad de seks kunstnere konkret kan og vil bruge inputtet fra Nationalmuseet til. 

The Contemporary Maker Engagement Project er en del af projektet Creativity and Craft Production in Middle and Late Bronze Age Europe (CinBA) – et forskningsprojekt om kreativitetens fundamentale karakter.

Ved at kigge på bronzealderens keramik, tekstil og bronze skal håndværkenes udvikling undersøges, og blandt andet skal det give et praj om, hvordan man var kreativ i oldtiden.

Nationalmuseet er partner i projektet CinBA sammen med universiteterne i Southampton, Cambridge og Trondheim, det Naturhistoriske museum i Wien, det arkæologiske museum i Zagreb, Lejre arkæologiske park (Sagnlandet) og det engelske Crafts Council.

Rachel Brockhurst, Research and Information Officer Crafts Council

Suyann van Niftrik, studio jeweller, The Contemporary Maker Engagement Project

Helen Marton, Ceramic Artist, The Maker Engagement Project