Udfører en søgningSøg
20. april 2021

Nationalmuseet og Arken udstiller guld i Rødovre Centrum

Det første guld kom til Danmark i bronzealderen for 4.000 år siden. Det blev til funklende armringe, der sad på høvdinge og konger. De fik fat i guldet, fordi de selv kunne levere en anden slags guld – rav. Dengang var det Danmarks guld, for faraonerne var vilde med nordens rav. I en sådan grad at de tog det med sig i deres grave. 

Guldhistorie i Rødovre Centrum
Fra den 21. april til 6. juni kan de shoppende gæster i Rødovre Centrum opleve en pop-up udstilling om det dragende guld skabt i samarbejde mellem Rødovre Centrum, Arken og Nationalmuseet. I centeret kan man se en kopi af Solvognen og en kopi af et af Guldhornene. 

Børn og voksne kan lytte til fortællingen om bondepigen Kirsten, som snublede over et af de gyldne horn i 1600-tallet. Hun afleverede hornet til Christians 4. og fik et skørt som dusør. I centeret får man også historien om den berømte halsring af guld, Tissø-ringen og Fæstedskatten. Den skat som amatørarkæologer fandt for få år siden. 

De to originale guldskatte Fæstedskatten og Tissø-ringen kan man se til sommer, når Nationalmuseets vikingeudstilling "Tag med vikingerne på togt" åbner 26. juni. Men indtil da kan man svælge i det berusende guld i Rødovre Centrum, som konger er gået i krig for.

Guld og Magi på Arken
Guld skinner, men det bærer også på en mørk historie, og den fortæller kunstmuseet Arken om i deres udstilling Guld og Magi. Til udstillingen har Arken lånt en række guldhighlights fra Nationalmuseets samlinger. Bland andet Guldhornene, Christian 5’s gulmedalje, guldarmringe fra bronzealderen og mange flere guldskatte. 
Læs mere om udstillingen her

Er Nationalmuseet ribbet for guld!?
Nej. Vores gæster kan stadig se guldkopier af Guldhornene og flere af vores forfædres mange guldskatte. 
 

Se også