Udfører en søgningSøg

Udstillinger

Musikmuseets udstilling

Musikmuseets enestående samling af musikinstrumenter præsenteres nu i helt nyindrettede omgivelser i de smukke lokaler på Rosenørns allé på Frederiksberg.

I udstillingen kan man følge to spor: Det danske spor, som præsenterer to bronzelurer og fortsætter med spillemandsmusikken, stadsmusikanter, Guldalderens danske komponister etc., eller det europæiske spor, som tilbyder en kronologisk gennemgang af musikkens mange stilarter - inden begge sporene mødes i globaliseringen i det 20. århundrede. Eller man kan vælge at udforske perioderne på tværs af sporene.

Et særligt afsnit er Pragtrummet, hvor rariteter fra flere århundreder kan opleves - og den bageste ende af udstillingslokalet er reserveret til skiftende særudstillinger fra lande og regioner udenfor Europa - i første omgang fra Kina, Japan og Korea.

I Klangrummet får de besøgende selv lejlighed til at afprøve en række instrumenter - her kan gæster i alle aldre udfolde sig på bl.a. pauker, el-trommer,  trompet, xylofoner og mange andre instrumenter, som jævnligt udskiftes, så der er nye udfordringer i forbindelse med ens næste besøg.

 

Et lille udsnit af udstillingen
Hass cembalo i udstillingen