Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Grundet renovering er det desværre ikke muligt at se Klunkehjemmets badeværelse, toilet og pigekammer på omvisninger i perioden august-september 2024. Vi beklager ulejligheden!

Undervisning - Klunkehjemmet

Undervisningstilbud for grundskoler

Kun få skridt fra Nationalmuseet ligger grosserer Rudolph Christensens herskabelige lejlighed. Lejligheden blev indrettet mellem 1890 og 1914, og næsten intet er blevet ændret siden da. Besøget i denne unikke lejlighed giver et godt indblik i borgerskabets dagligliv og verden omkring år 1900. Vi besøger både de rum, hvor gæsterne kom, og de områder, hvor kun tjenestefolkene eller herskabet satte deres ben.

Undervisningstilbud i Klunkehjemmet for grundskolen

Ungdoms- og voksenuddannelser

Rundvisningen belyser alle sider af denne enestående lejlighed, både de rum, hvor familiens gæster kom, og de områder, hvor kun herskab og tjenestefolk satte deres ben. Der tegnes et indgående billede af hverdagen i et borgerskabshjem omkring år 1900 samt tidens boligindretning og modestil. Der lægges vægt på at vise forskelle mellem kvindens og mandens verden, en god baggrund for at arbejde videre med et tema som f.eks. sædelighedsfejden.

Undervsningstilbud i Klunkehjemmet for Ungdoms- og voksenuddannelserne

Undervisning