1 af 3
Åbningstider og priser

Frøslevlejrens Museum - en fangelejr fra 2. Verdenskrig

En modstandsmand fortæller om Frøslev

I 1945 sad den tidligere modstandsmand Erik Lauritzen som tysk fange i barak H5 i Frøslevlejren. Den 21. april 1945 lykkedes det ham imidlertid at flygte fra lejren.

I denne film fortæller Erik Lauritzen om sit ophold og sin flugt fra fangelejren. 

En af Europas bedst bevarede fangelejre

Frøslevlejren blev bygget som tysk interneringslejr i 1944 under den tyske besættelse af Danmark og er i dag en af Europas bedst bevarede tyske fangelejre. Flere tusinde danskere sad i lejren som det tyske sikkerhedspolitis fanger.

Selv om Frøslevlejren blev bygget for at undgå deportationer af danskere til koncentrationslejre i Tyskland, blev ca. 1.600 Frøslevfanger, stik imod alle aftaler, sendt videre til tyske koncentrationslejres rædsler. I befrielsesdagene opstod et akut behov for interneringsmuligheder til de tusindvis af danske statsborgere, der af Modstandsbevægelsen var mistænkt for landsskadelig virksomhed.

Frøslevlejrens mange barakker kunne bruges til det formål. Man omdøbte Frøslevlejren til Faarhuslejren og genbrugte således fangelejren til de såkaldte landssvigere. Besøg den nye udstilling om Faarhuslejren og landssvigerne.

Åbningstider og priser

Frøslevlejrens museum er vinterlukket i december - januar

Dagsbillet voksen DKK 50
1 barn + 1 voksen DKK 40
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 125
Partoutkort + 1 ledsager
 DKK 395

Del denne side