Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Rundvisning; Gå under jorden

Rundvisning: Gå under jorden

Oplev livet i Danmark under Anden Verdenskrig. Og tag med på en spændende rundvisning gennem besættelsestidens Danmark.

Vi følger danskernes skæbne under 2. verdeskrig fra 1940 – 1945.

Kan Danmark stille noget op over for en kæmpemæssig krigsmaskine som nazi-Tyskland?

Den 9. april invaderer tyskerne Danmark, og danskerne vågner op til en ny virkelighed.

Hvad kan og skal man stille op? Mens bombeflyene cirkler over hovedstaden, skal Statsministeren og Kongen svare på det tyske ultimatum: Overgiv jer, eller vi bomber jer sønder og sammen. Hvordan beskytter landets ledere bedst landet og danskerne?

Det er ikke kun Statsministeren og Kongen, der står over for svære valg i løbet af de fem år, Danmark er besat. Alle må træffe et valg. Vil man forsætte sit liv som hidtil. Eller vil man gøre modstand.

Ville du sætte livet på spil for at hjælpe de mennesker, nazisterne vil sende i koncentrationslejre? Prisen for at gøre modstad kan være høj. Ville du være villig til at betale med dit liv for at rede andres?

Vores dygtige rundvisere giver dig en introduktion til besættelsen, og udstillingen op Frihedsmuseet.

Vi ser nærmere på samarbejdspolitikken, sabotageaktioner, modstandskæmpere og dem, der frivilligt kæmpede på tyskernes side ved Østfronten. Og på hvordan hverdagen forandrede sig for helt almindelige mennesker.

2. Verdenskrig og besættelsen af Danmark er stadig til debat. Var det de rigtige valg, der blev truffet? Valgene har sat sig dybe spor, og påvirker stadig vores hverdag, og hvordan vi ser os selv i dag.

  • Varighed: 1 time
  • Antal: Max 20 personer
  • Mødested: Museumsbutikken i stueetagen

Priser:

Inden for alm. åbningstid: DKK 950 plus entré.

Uden for alm. åbningstid: DKK 1.500 plus entré.

Booking: Send en mail til frihedsmuseet@natmus.dk eller ring på 41 20 60 80 for at booke en privat rundvisning - vær OBS på, at private rundvisninger skal bookes senest 7 dage i forvejen.