Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Den 5. Thule Ekspedition

5. Thule Ekspeditionen

I sensommeren 1921 startede en af Danmarks- og Grønlandshistoriens mest omfangsrige og betydningsfulde ekspeditioner; 5. Thule ekspeditionen, der gik fra Grønland over Arktisk Canada, langs Alaskas nordkyst til Beringstrædet og den nordøstligste spids af Sibirien. Formålet med ekspeditionen var at møde og dokumentere de Inuitbefolkninger, der boede tværs over det Nordamerikanske kontinent, for at indsamle ny viden og få indsigt i deres kultur og levevis. Ekspeditionen forløb over tre år, fra efteråret 1921 til efteråret 1924, og dannede grundlag for en af verdens fineste, og mest omfangsrige, arktiske samlinger, der i dag findes på Nationalmuseet i København.

Lyt med: Slædesporet Podcast

Lyt med: Slædesporet Podcast

Følg med i Slædesporet på 5. Thule ekspeditionen, når Knud Rasmussen og ekspeditionsmedlemmerne på den 5. Thule ekspeditionen sætter kursen mod det østlige Canada, Nordvestpassagen og Alaska!

Tumisiut Projektet

Tumisiut Projektet

Det tværkulturelle forskningsprojekt Tumisiut Projektet samarbejder med internationale og nordiske partnere om at revitalisere det omfattende materiale fra den 5. Thule ekspedition i en lærerig og nysgerrig proces, der vil kaste nyt lys på vores nuværende viden om befolkninger i Arktisk Canada, Alaska og Sibirien, om 5. Thule ekspeditionen og om museets unikke samlinger. Følg linket og læs mere om forskningsprojektet!