Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Patchwork - tøj

Patchwork - tøj

I 1970'erne blev kernefamilien et billede på mandens undertrykkelse af kvinden og forældrenes undertrykkelse af børnene. I stedet søgte unge et fællesskab baseret på ligeværd og frihed i nye boformer som fx kollektivet.

I 1971 åbnede den første kollektivbutik i Peder Hvidtfeldts Stræde i København. Butikken hed Elverhøj og var en alternativ modebutik ejet og drevet på kollektiv basis. Sortimentet var tøj syet af genbrugsmaterialer, keramik, vægtæpper m.m.

Velourbukserne og blusen har tilhørt Lise Røssel, som selv har dekoreret bukserne med patchwork og applikationer og syet blusen i en stil, der mindede om tøjet i Elverhøj.

Dragtbeskrivelse

Sættet består af bukser og bluse. Bukser af brun velour med påsyet fløjl og velour i mange farver. Det ene ben er helt i det brune velour. Det andet er sammensyet af mange lapper. Påstukne baglommer af blomstret fløjl. Lav talje og brede ben. Lukning med 2 hægter og lynlås i metal og plast. Indvendige lommer i livet af nylon. Linningen er forstærket med nylonbånd. Mærke: "Buksesnedkeren Rosengården 14 København". Bluse af sammensyede bomuldsklude i mørke toner. Halsen er rund med tiltagende runding nedad. Ærmerne er trekvartlange og ender i usømmet kant. I siderne er indsyet strimler af lilla ulden crepe georgette. Afslutning bagtil består af usømmede haleformede spidser. Mange af kludene er blomstrede i fint mønster.

Bukser, mus. nr. 1251/1989 Bomuld. Brun. Kulørt. Indvendige lommer og forstærkning, nylon.

Længde midt bag: 96 cm Skridtlængde: 71 cm Livvidde: 74 cm

Bluse, mus. nr. 1253/1989 Bomuld. Kulørt. Uld. Lilla.

Længde midt bag: 64