Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Armygrøn parkacoat, lapper på tøjet

Armygrøn parkacoat, lapper på tøjet

I 1970'erne var det ikke længere tegn på fattigdom at have lapper på tøjet. Man demonstrerede tværtimod solidaritet med fabrikssyerskerne ved at bruge sit tøj, til det var slidt helt op.

I 1970'erne var det vigtigt ikke at være slave af moden og købe nyt tøj, når det ikke var nødvendigt, men kun fordi moden dikterede det. Derfor talte man om antimode – at lade være med at følge moden. Drengen, der har brugt fløjlsbukserne og den kropsnære skjorte i indisk bomuld, hedder Simon og blev født i 1969. Simon er søn af en børnehavepædagog. Overtøjet er en parkacoat.

Parkacoaten var egentlig en militær overfrakke i anorakfacon fra 1914, og vindjakkens forgænger. I 1970'erne var den praktiske parkacoat populær hos både børn og voksne af begge køn.

Dragtbeskrivelse

Parkacoat, 3/4 lang, i armygrøn polyester og bomuld med ruskindsbesætning og foer af armygrøn fiberpels. Frakken har rund hals med hætte, snørelukning og brun pelskant af acryl. Midt for delbar metallynlås og overfald med 4 armygrønne plastknapper. 2 påsyede brystlommer med klap og knap og 2 dobbelte forlommer med klap og bred ruskindskant på yderlomme. Påsatte ærmer. På venstre ærme en påsyet lomme med lynlås. Foer i ærmer af vatteret nylon og vindfang ved håndled i form af ribstrikket manchet. På albuer en ruskindslap, ligeledes ruskind i ærmekant. Bagstykket er rynket sammen i taljen med elastik. Mærke: "STEFFENS DENMARK".

Drengeskjorte af rød og hvidmeleret løstvævet indisk bomuld med indvævede grove hvide tråde i form af striber. Skjorten har stand, skjortekrave og bærestykke. Den lukkes midt for med 4 klare plasticknapper. På venstre forstykke brystlomme med klap. Buet kant forneden. Lange ærmer med manchet.

Bukser af brunt jernbanefløjl med smalle lige ben, der skråner ud forneden. Linning med bæltestropper og metalknap midt for. Gylplukning med metallynlås. 2 påsatte forlommer indsyet i talje og sidesøm og med åbning i form af lynlås på lommens øverste del. Bagbuks har 2 påsatte baglommer ligeledes med lynlåse. På knæ er der syet lapper af div. stykker farvet fløjl. Linningen er gjort større ved at isætte et stykke fløjl. Mærke: "MUSTANG - F. ENGEL Danmark".

Jakke, parcacoat, mus. nr. 45/1992
Polyester og bomuld. Armygrøn. Pelskant, brun akryl.
Besætning, brunt ruskind. Lynlås, metal. Knapper, plastic. Elastik. Foer frakke, armygrøn fiberpels. Foer ærmer, nylon.

Længde midt bag inkl. hætte: 70 cm
Vidde forneden: 84 cm
Taljevidde: 70 cm

Drengeskjorte, mus. nr. 37/1992
Bomuld. Rød- og hvidmeleret.

Længde midt bag: 45 cm
Vidde forneden: 64 cm

Bukser, et par, mus. nr. 43/1992
Bomuld og polyester. Brun og kulørt.
Sidelængde: 64 cm
Benvidde forneden: 39 cm
Knævidde: 33 cm