Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Guipure - kjole fra Balmain, 1969

Guipure - kjole fra Balmain, 1969

I 1980 modtog Nationalmuseet to haute couture-kjoler sammen med de originale tegninger. Kjolerne var designet af den danske modeskaber Erik Mortensen for det parisiske modehus Pierre Balmain.

De to kjoler, den korte model Tambourin fra foråret 1967 og den lange model Vienne fra foråret 1969, blev i sin tid købt af en amerikansk dame, mrs. Graham Mattison, men kjolerne blev samtidig vist i kollektionen i Magasin du Nords modelsalon og derigennem formidlet til danske kunder.

Dragtbeskrivelse

Kjole udført i grov, hvid guipure. Motiver formet i slyngninger udført i forskellige teknikker: tylsgrunde, fladsyning og stopning. I halsudskæring, forneden på ærmer, midt for og i kant forneden er syet en bort med stavmotiver.

Kjolen er syet på en underkjole af crepe de chine, som på ydersiden er dækket af organza. Nederdel afstivet indvendigt med acetattaft og 2 lag hvidt tyl. Lynlåsåbning i underkjolen. Guipureoverkjolen lukkes med 7 par tryklåse og 3 hægter. Mærker: "PIERRE BALMAIN Paris" og "140084", kjolens registreringsnummer.

Kjole, mini, mus. nr. 248/1980
Bomuld, crepe de chine og organza. Hvid. Foer, hvid acetattaft og hvid tyl.

Længde midt bag: 88 cm

Vidde forneden: 142 cm