Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Æbleflæsk

Billede af rubrød med retten æbleflæsk
Æbleflæsk i den variant, hvor æble og flæskestykker ikke steges helt sammen. (Foto: nillerdk, BY-SA, Wikimedia Commons)

Æbleflæsk er en dejlig ret, som på bedste vis forener æblernes sødt-syrlig smag med flæskens fedme. Brug hele skiver af fersk flæsk, som fås i de fleste supermarkeder. Flæsk fra økologiske grise kommer tættest på rigtig gammeldags flæsk.

Fersk flæsk i skiver (Antal skiver efter behag)
Let syrlige, mellemstore æbler (Beregn knap to æbler pr. skive flæsk)
1 grofthakket løg
salt
peber
kanel

Skræl æblerne og skær dem i store stykker Brun flæskeskiverne i en tør stegeryde. Put løg og æblestykker ned til kødet sammen med en lille smule vand. Læg låg på gryden, og lad retten koge sammen på svagt blus. Smag til med salt, peber og lidt kanel efter behag. Når retten har konsistens som klumpet, tyk æblegrød, er den færdig.

Server æbleflæsk rygende varm på groft, godt rugbrød.

Familieopskrift