Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Budding som juledessert - juleerindring

Fyldepen på papirark
Modelfoto (Foto: Antonio Littero, BY-SA, Wikimedia Commons)

Juleaften fik vi ribbenssteg med mange svesker og æbler og hver et stykke medisterpølse. To kødstykker var ikke tilladt om hverdagen. Jeg synes at huske, at risengrøden var forandret til budding. Grød var jo en selvstændig ret, den kunne man jo godt spise sig mæt i. Vi fik så senere kaffe med klejner og julekage.

Det var ikke hver jul, vi havde juletræ, men så var der pyntet et julebord med gran og papirblomster. Så fik vi hver en godtepose med figner, nødder og et par bolcher. Vi sang julesalmer og vi fik jo også hver en gave, men det var nytteting; vanter, halstørklæde et forklæde eller strømper. Så gav vi hinanden et lommetørklæde, en blyant eller en lille bog. Vi fik jo ikke lommepenge som de får nu.

Kvinde, fra ca. 1900 (Vindinge sogn)