Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Fad & Foredrag: De unge år - med Churchill i felten

ClockClock12. december 17:00 - 19:00
DKK 159
Selvom Winston Spencer Churchill ikke var endt som Englands premierminister i Europas mørkeste periode, ville der alligevel være blevet skrevet bøger om ham.

For hans liv var nemlig langt mere eventyrligt end de flestes. Og trods sin højde på kun 1.68 cm, så blev han en af de største.

”Winnie” blev født i 1874 på Slottet Blenheim nær Oxford. Efter et brutalt kostskoleophold, blev han officer og lejlighedsvis korrespondent.

 

Han deltog i Malakand krigen i 1897 i Indien, hvor han fik sin ilddåb. I 1898 red han med i sirdaren Herbert Kitcheners mægtige hær i Sudan. Her deltog han i den britisk hærs sidste kavaleriangreb med lanse, dagen før slaget ved Omdurman.

Winston Churchill kæmpede heltemodigt i Boerkrigen, men mistede her sin ungdommelige glæde ved krig og blev desuden taget til fange. Han flygtede under spektakulære omstændigheder og blev derfor berømt allerede som ung.

I sin samtid blev han beskyldt for at være en overambitiøs medaljejæger. I vores tid er han blevet kaldt både imperialist og drukkenbolt. Alt det er sandt, for han var et barn af sin tid, den sidste victorianer.

Men da mørket for anden gang i et århundrede sænkede sig over Europa i 1939, var det netop disse karakteregenskaber, der sammen med en solid forståelse af historie og kærlighed til det liberale demokrati fik ham til at stå urokkeligt fast mod Hitlers totalitære styre.

Til dette Fad & Foredrag vil museumsinspektør på Nationalmuseet Jesper Kurt-Nielsen tage os med tilbage til den unge kriger Winston og til tidsånden, hæren og slagene, der formede ham.
 

Praktisk info:
Dato: 12. december
Tid: 17-19
Sted: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Pris: DKK 150

Billetten inkluderer en kold øl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkluderer billetten en vand.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag

FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold øl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

Tøjhusgade 3,
DK-1220 København K

Se også