Udfører en søgningSøg

Nationalmuseet sætter ny besøgsrekord

25. september 2013

Erik Berg Rasmussen og Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen.
Erik Berg Rasmussen til venstre var gæst nummer 500.000 i Prinsens Palæ samt gæst nummer 100.000 i særudstillingen VIKING. Museumsdirektør Per Kristian Madsen ses til højre. Foto: Nationalmuseet.

Nationalmuseets udstillinger i Prinsens Palæ har rundet 500.000 besøgende i år. Dermed er besøgstallet for 2013 allerede nu bedre end det samlede besøgstal for 2012, som var et rekordår for Prinsens Palæ. Samtidig kan Nationalmuseet fejre, at gæst nummer 100.000 har set særudstillingen Viking.

De gode besøgstal kom Erik Berg Rasmussen fra København til gode, da Nationalmuseet kårede ham som både gæst nummer 500.000 i Prinsens palæ og gæst nummer 100.000 i særudstillingen, VIKING.

Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen overrakte et gavekort til den glædeligt overraskede Erik Berg Rasmussen, da denne kom ud fra vikingeudstillingen.

- Jeg synes vikingeudstillingen er fremragende, og det er anden gang, jeg ser den, sagde Erik Berg Rasmussen. Han synes, at vikingeskibet Roskilde 6 og de digitale animationer, der gør skibet levende, er det bedste ved udstillingen.

Direktør Per Kristian Madsen glæder sig over, at besøgstallet i Prinsens Palæ bryder den halve million, hvilket ikke er set i nyere tid - om nogensinde i Nationalmuseets historie. Han ser flere årsager til, at det går så godt i år:

- Vikingeudstillingen og de gode anmeldelser har ganske givet øget besøgstallet i Prinsens Palæ, men allerede inden særudstillingen åbnede i juni, tegnede 2013 meget lovende, da vi i det første halvår havde 60.000 flere gæster end i samme tidsrum året før. Det skyldes blandt andet særudstillingen Powwow, som kørte frem til april, og så har folk fundet ud af, at det er gratis at besøge Nationalmuseet, siger Per Kristian Madsen.

Han er også meget tilfreds med, at VIKING er en stor publikumssucces.
 
- Nationalmuseet har satset stort på en meget visuel udstilling, og jeg er glad for, at gæsterne har taget så godt imod vores meget nutidige og internationale fortolkning af vikingerne, som er skabt på basis af den nyeste forskning, siger Per Kristian Madsen.

For yderligere oplysninger kontakt:
Henrik Schilling, presseansvarlig tlf.: 41 20 60 16