Ny leder af Frilandsmuseet og Brede Værk
25. februar 2010
Den 45-årige historiker, dr.phil. Peter Henningsen, tiltræder den 1. april stillingen som overinspektør og dermed leder af Frilandsmuseet og det nyåbnede museum Brede Værk.
Peter Henningsen har de seneste år arbejdet på Københavns Stadsarkiv. Han har et omfattende forfatterskab bag sig indenfor især landbokulturen, hvilket hans disputats I sansernes vold. Bondekultur og kultursammenstød i enevældens Danmark også handlede om.
”Det er et ønskejob, jeg nu har fået. Jeg er meget engageret i og optaget af at formidle dansk bonde- og industrikultur, og Frilandsmuseet og Brede Værk er det perfekte udgangspunkt for dette arbejde” fortæller Peter Henningsen.
Med en baggrund som både historiker og etnolog har Peter Henningsen de seneste 15 år arbejdet som kulturhistorisk specialist på såvel arkiv- som universitets-, tidsskrifts- og museumsområdet. Oprindeligt er Peter Henningsen udlært smed og er levende optaget af gammelt dansk håndværk og bevaring af gamle håndværkstraditioner, så også denne del af arbejdet på Frilandsmuseet kan blive varetaget på bedste vis.
Yderligere oplysninger
- Museumschef Lene Floris, lene.floris@natmus.dk, 3347 3900
- Peter Henningsen, henningsen@mail.tele.dk, 25 77 26 78
Frilandsmuseet – en levende historie
Frilandsmuseet fra 1897 er et af verdens ældste og største frilandsmuseer med mere end 50 gårde og huse fra hele landet fordelt på 80 tønder land. Bygningerne er indrettet med stole, alkover, træsko, natpotter og små skilderier, som da de var beboet af bønder, landhåndværkere og godsets folk i 1650-1940.
Frilandsmuseet er en del af Nationalmuseets Forsknings- og formidlingsafdeling. Frilandsmuseet har en meget bred medarbejderstab, som består af gartnere, håndværkere, kulturhistorikere, service- og arkivpersonale, formidlere og arkitekter.
Brede Værk – den industrielle revolution
Brede Værk ved Mølleåen i Lyngby er et historisk industrisamfund med mange velbevarede bygninger. Store industribygninger med arbejderboliger, skole, dagligvarebutik m.m. Samspillet mellem udstilling, bygninger og omgivelser er unik fordi Brede Værk på den måde udgør et mikrokosmos, der gør det muligt at fortælle om industrisamfundet i bred forstand - både produktion, arbejdsliv og hverdagsliv. Brede Værk åbnede som nyt museum i maj 2009.