Udfører en søgningSøg
Påskeferie

Påskemagi

Prøv vores natunivers, lav amuletter i hekseværkstedet, tæm et uhyggeligt væsen, træd ind i pengenes verden og meget mere...

Lav en amulet, farv æg og udsmyk din egen uro i vores hekseværksted, imens du får historien om, hvad påsken faktisk handler om.
Foråret er på vej, og lyset skal lukkes ind. I påsken driver vi mørket ud af stuerne og sindene, som vores forfædre gjorde det. Påsken var en magisk tid i de gamle bondesamfund. Man fejrede forårets komme med æg og leg, men det var også en tid, hvor man skulle tage sig i agt. På Skærtorsdag troede man, at heksene fløj til Bloksbjerg, og bønderne lavede alskens ritualer for at undgå, at heksene på deres færd skabte ondskab og kaos.

Tid: Der er hekseværksted fra 1. til 8. april kl. 11.00-15.00.
Det koster 50 kr. pr. person + entrébillet. Alle andre aktiviteter er gratis for børn under 18 år.
Entrebilletten koster 120 kr for voksne.
Børn under 18 år og NATKLUB-medlemmer har gratis entré.
Bemærk at alle andre oplevelser - natuniverset, KA-CHING! og Børnenes Museum har åbent hele ugen 1. til 10. april.

 

Se hvad der venter dig i den dunkle skov...

Påskeferie

Læs mere om Nationalmuseets natunivers - Sov sødt - jeg håber, du overlever natten!
Bemærk at natuniverset har åbent alle dage i skolernes påskeferie 9. til 18. april.

Er du mere til penge end påskehekse og æggedyster!?

Se museets nye udstilling KA-CHING! Her kan du gå på opdagelse i pengenes verden og prøve Pengespillet.
Er du heldig, hårdtarbejdende eller risikovillig, kan du vinde ”millionen” og prøve en helt ny attraktion - Pengebadet.

Påskeferie

Børnerundvisning: Vikingebrødre

Ask og Rune er brødre. Den nat lillebror Ask bliver født, viser varslerne sig. Sorte ravne trækker ind over landsbyen, og vinden rusker ildevarslende i de gamle egetræer. Ud af mørket kommer en fremmed til landsbyen med en skæbnesvanger spådom om kærlighed og død. Ask og Rune vokser op sammen i spådommens skygge, men en dag skilles deres veje. Ask bliver bonde, og Rune drager over havet som kriger. Men bedst som de tror, at lykken er med dem, indhenter spådommen dem. For skæbnen kan ingen løbe fra.
Lørdag og søndag kl. 12.30

Besøg Børnenes Museum - en indendørs legeplads

Leg med fortiden.Tag på togt i vikingeskibet, leg som børnene i baggården i 1930’erne, eller sæt dig i skolestuen og bliv klogere på dine oldeforældres timer på skolebænken. Gå ombord på fragtskibet, og gå til ro i kahytten. Tag på marked i Pakistan og køb mad i basaren. Lav mad i det gamle køkken fra middelalderen, eller gør borgen kampklar til angreb. Tag vores børnefolder på museet og find kedsomhedsknapperne og sjove kulturskatte for børn. Bl.a. Danmarks ældste hundelort, som er 9000 år gammel og prinsessernes dukkehus.
Læs mere om Børnenes Museum

Påskeferie