Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Publicerede artikler fra Miljøarkæologi og Materialeforskning

Herunder finder du artikler skrevet af medarbejdere fra Miljøarkæologi og Materialeforskning.

Publicerede artikler

Karin Vestergaard Kristiansen forsvarede og fik godkendt sin Ph.d. afhandling: ”Dansk kirkeinventars farvehistorie – En kronologisk og kontekstuel undersøgelse med Nationalmuseets Antikvarisk-Topografiske Arkiv som indsamlingskilde” i biografen i Prinsens Palæ fredag den 13. juni. Afhandlingen var indleveret til forsvar ved KADK (Kunstakademiet for Arkitektur, Design og Konservering) og udført på Nationalmuseet.

Afhandlingen er den første videnskabelige bearbejdning og destillering af de mange farvearkæologiske indberetninger, der er foretaget til ATA siden slutningen af 1800-tallet.

Biografen var fyldt af interesserede tilhørere, der var mødt op for at overvære præsentationen af dette omfattende og grundige værk, som vil være en slags slutpunkt og begyndelse for fremtidens studier i dansk kirkeinventars farvehistorie.

Publicerede artikler

Strontium afslører levesteder af Karin Margarita Frei, Miljøarkæologi og Materialeforskning afdeling og Danmarks Grundforskningsfonds center for tekstilforskning.

Strontiumisotoper i skeletter, hår og tekstiler fra fortidens mennesker kan afsløre, hvor disse mennesker voksede op eller levede de sidste år af deres liv. Det skyldes, at geografi ske områder bærer en karakteristisk “strontium-signatur”, som indbygges i vores krop og fungerer som en slags geologisk GPS.

Publiceret i Aktuel Naturvidenskabs temanummer om ”Naturvidenskab i arkæologi”.

Bevaring & Naturvidenskab

I.C. Modewegsvej, Brede
DK-2800 Kgs. Lyngby
Tlf:   +45 33 13 44 11
Fax: +45 32 51 49 00
E-mail

Google Maps