Udfører en søgningSøg
20. juli 2016

Vikingefeberen raser på Trelleborg

På Trelleborg er den årlige vikingefestival i fuld gang med massevis af vikingeaktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Fra bueskydning og krigertræning til runeristning og fladbrødsbagning. I slutningen af ugen skal det store slag om Trelleborg endeligt stå.

Trelleborg Vikingefestival 2016 har fået en forrygende start. Over 1100 vikinger er flyttet ind på Trelleborg nær Slagelse og besøgende i tusindvis er kommet til fra ind og udland. De mere end hundrede håndværks- og handelsboder er fyldt til randen med de mest udsøgte vikingevarer: smukt håndsyet tøj i alle farver, flotte glinsende vikingesmykker og - husgeråd, imponerende og  sværd, økser og skjolde. Der er et væld af spændende aktiviteter for børn og voksne hele ugen, hvor det er også er muligt at smage på vikingemad, der tilberedes af de gæve vikinger i landsbyen.

På markedspladsen kan man blandt andet træffe Familien Nyborg, som vender tilbage til vikingefestivalen hvert eneste år. De driver i fællesskab ’Lammeboden’, hvor festivalens besøgende blandt andet kan smage spidstegt lam mm. I år er fire generationer af familien samlet på vikingefestivalen. Store og små. Alle hjælper til i familiegesjæften lige fra de er gamle nok til at stege kødet, skære ud og bage fladbrød. 

Harald vs. Svend – et hæsblæsende familiedrama om magten
Festivalugen kulminerer med et stort anlagt familiedrama – en krigerisk styrkeprøve mellem far og søn. Festivalens sidste fire dage byder på det episke og endegyldige slag om magten på Trelleborg. Og bedst af alt - du inviteret til at overvære det!

Der er nemlig lagt op til seriøs vikingevildskab, når Harald Blåtand og Svend Tveskægs mægtige hære tørner sammen på slagmarken til ”Slaget om Trelleborg”. Hvem vinder og kan indtage tronen i vikingeborgen?

Det store slag om Trelleborg begynder torsdag den 21. juli og varer til søndag den 24. juli med et slag om dagen. Vikingekrigerne er opdelt i to hære, Haralds og Svends, der mødes i en serie af slag.

Scenen er sat: Året er 985, og i Danernes land raser borgerkrigen. Kong Harald Gormsøn, kaldet Blåtand, har regeret riget i mange år. Fra sin trone i Jelling, har han sendt mænd og skibe til alle dele af landet, og ladet store bygningsværker opføre landet over: en vældig bro i Jylland, byggeri af forsvarsværkerne mod det tyske rige og fire store ringborge – heriblandt Trelleborg.

Harald har vendt forfædrenes tro på de nordiske guder ryggen og har i stedet taget den sydlandske tro på Hvidekrist til sig. Han har ladet kirker opføre til ære for den nye tro, og forlanger nu, at folket skal bede der og ikke længere ofre til Thor, Frej og Freja for god høst, trivsel og fred.

Han har mange børn. Den mægtigste er Svend Haraldsøn, kaldet Tveskæg. Svend er en stor viking, der har erobret Hedeby, og ladet sig krone til konge der. Han er høvding i sin faders, Haralds hird. Men nu er han blevet træt af at vente på, at Harald skal dø, og har besluttet sig til selv at tage sagen i egen hånd.

En af Haralds borge er mægtige Trelleborg. Her er der samlet folk fra nær og fjern til det årlige marked: købmænd, håndværkere, Haralds hirdsmænd og vilde krigere fra syd og øst - lejesoldater i Haralds tjeneste. Haralds jarl, Thorgrim Knudsøn styrer borgen i kongens navn, og sørger for fred og fordragelighed.

Men rygterne svirrer: det siges at Svend Tveskæg er på vej med en hær for at tage borgen fra Haralds mænd. De mange rejsende folk, der er samlet her, er nervøse og usikre ved udsigten til et voldsomt slag, mens jarl Thorgrim gør sine folk klar til kamp og holder fred på markedet med hård hånd.

Må den bedste og stolteste vikingekonge vinde magten og borgen!

Vikingefestivalen fortsætter frem til 24.07.16fra kl. 10.00 – 17.00 hver dag.
Slaget om Trelleborg foregår torsdag-fredag fra kl. 13.00 og lørdag-søndag fra kl. 15.00.
Der kører veteranbusser mellem Trelleborg og Slagelse to gange dagligt under festivalen.
Mere info HER
 
Entré:
Voksne: 110 kr.- Børn under 18 år: 30 kr.

Se også