Udfører en søgningSøg
24. februar 2021

To nye vicedirektører på Nationalmuseet

Nationalmuseet er i konstant udvikling under ledelse af direktør Rane Willerslev. Målet er, at historien skal være vedkommende for flere danskere, så flere kender deres historie og kan bruge den som ballast gennem livet. Det skal blandet andet ske ved at skabe endnu flere spændende og relevante udstillinger og attraktioner rundt om i landet på Nationalmuseets mange besøgssteder samtidig med, at museet sikrer et sprudlende forskningsmiljø.

Ændringerne i direktionen får betydning for, hvordan Nationalmuseet bliver drevet i de kommende år, og direktør Rane Willerslev ser fremad mod en tid, hvor museet skal ud af corona-epidemiens skygge med fornyet styrke:

"Direktionens nye sammensætning, med fokus på et levende forskningsmiljø og flere kommercielle kræfter, kommer til at styrke Nationalmuseets position i de kommende år. Vi vil byde danskere og turister på endnu flere fængende udstillinger og forskning i verdensklasse", fortæller direktøren på Nationalmuseet, der samtidig sender en stor tak til de to afgående vicedirektører:

"Vi har gennemgået store forandringer sammen, hvor vi med afsæt i en ny strategi og et fokus på at forny museet på flere områder har opnået gode resultater sammen. Vores besøgstal er steget støt indtil corona ramte, og vi har sikret et fortsat professionelt forskningsmiljø. Jeg vil gerne sige tak til både Erik Als og Jesper Stub Johnsen for et fantastisk samarbejde", siger Rane Willerslev.

Begge tidligere vicedirektører fortsætter som planlagt i andre stillinger på Nationalmuseet.

Kommerciel og forskningsmæssig erfaring
De to nye vicedirektører skal dække vicedirektørstillingerne inden for forskningsområdet og Nationalmuseets mange besøgssteder rundt om i Danmark.

Henriette Dudek Povlsen, der kommer fra en stilling som Head of Commercial i ZOO og med flere års erfaring med kommercielt fokus fra det private erhvervsliv, bliver Vicedirektør for Museer og 

Slotte, der dækker blandt andre Kronborg Slot, Frilandsmuseet, Christiansborg Slot, Frihedsmuseet og mange flere.

"Jeg glæder mig til at blive en del af Nationalmuseet, komme med på Rane Willerslevs hold og samarbejde med dygtige museumschefer om at skabe fantastiske publikumsoplevelser. Jeg kommer med et kommercielt afsæt, og det glæder mig derfor, at opgaven er tydelig; vi skal tiltrække flere gæster fra hele landet og sikre økonomisk vækst, som kan skabe grundlaget for besøgsstedernes fortsatte udvikling", siger Henriette Dudek Povlsen.

Den nye Vicedirektør for Forskning, Samling og Bevaring, Lars Højer, kommer fra en stilling som Viceinstitutleder for forskning på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS), Humanistisk Fakultet, Københavns Universitet, hvor han også er lektor og Centerleder for Center for Komparative Kulturstudier. Lars Højer kommer til at stå i spidsen for Nationalmuseets forskningsmiljø og afdelingerne, hvor den danske kulturarv bliver bevaret.

"Jeg går til opgaven med stor ydmyghed, og jeg glæder mig helt utroligt til at lære stedet og medarbejderne bedre at kende. Men jeg har selvfølgelig allerede nu nogle ideer til, hvordan jeg kan være med til at gøre en forskel. Nationalmuseet bør være endnu tydeligere i det nationale og internationale forskningslandskab. Det skal være et fyrtårn, et sted man lægger mærke til, ikke kun hvad angår udstillinger og formidling, men også forskning", siger Lars Højer.

Begge vicedirektører tiltræder stillingerne 1. april i år.

Se også