Udfører en søgningSøg
22. juni 2018

Meet the Danes

Hvorfor er der så mange cykler i Danmark? Hvorfor i alverden efterlader danskerne trygt deres sovende børn i barnevogne på gaden, mens de går på café? Hvordan formår Kongefamilien at samle danskerne? Hvad består det berømte danske frisind af, og er danskerne virkelig verdens lykkeligste folk? De spørgsmål får turisterne et svar på under en guidet tur på Nationalmuseet.

Guiden er en ung dansker, som fortæller om den danske velfærdsstat, danskernes hygge-kultur og ikke mindst sin egen personlige historie. Gæsten får et unikt indblik i den danske historie, livsstil og kultur.

Barnevognen og hashboden
På turen kommer gæsterne ind dukkehusenes verden, som er scenografi til fortællingen om det lille land i den store verden. De kommer helt ind i en dansk stue, der emmer af den berømte danske hygge. De får et kig ned i barnevognen, som danskerne trygt stiller på gader og stræder. De kommer bag facaden på ”verdens lykkeligste folk”, når vi går forbi en ægte hashbod fra fristaden Christiania og bliver klogere på danskernes enorme forbrug af lykkepiller. Sidst men ikke mindst får de historien om Nadia Nadim og baggrunden for, at hun i 2017 blev kåret som årets dansker.

Rundvisningen Meet The Danes er gratis, når man har købt entré billet til Nationalmuseet. Vil du være sikker på en plads, kan du booke entrébillet + rundvisningsbillet på natmus.dk

Tid og sted
Juli: alle dage 10.30, 12.00 og 13.00.
August: lørdage og søndage 10.30, 12.00 og 13.30.
Oktober: lørdage og søndage 10.30 og 12.00.

Bemærk! rundvisningerne foregår på engelsk

Se også