Udfører en søgningSøg
25. april 2022

Et gratis besøg på Nationalmuseet for dig og din kulturven

Nationalmuseet i København, Kongernes Samling og Arbejdermuseet åbner deres museer for flygtninge, så de kan opleve danmarkshistorien og få en god oplevelse i en svær tid. Både Nationalmuseet og Arbejdermuseet har særlige børnemuseer, hvor børnene kan lege frit og bogstaveligt talt lege med historien. De tre slotte under Kongernes Samling tilbyder aktiviteter for børnefamilier.

Nationalmuseet rummer historien om, hvem danskerne er og har været fra oldtid til nutid. Kongernes Samling fortæller den kongelige historie på de tre museer Amalienborgmuseet, Rosenborg og Koldinghus. På Arbejdermuseet får de besøgende historien om arbejdernes og kvindernes kamp for rettigheder.

Sådan bliver du Kulturven 
Du skal kontakte Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors eller Aid Ukraine Denmark og blive frivillig besøgsven, hvilket giver adgang til at benytte ordningen Kulturvenner. Du og den nytilkomne familie får gratis adgang, du skal blot medbringe et kulturvenner-bevis, som organisationerne administrerer og udleverer. 

Beviset findes på dansk, engelsk, arabisk og ukrainsk. Beviset skal medbringes på museet og vises i informationen, enten printet på papir eller digitalt. Det kan bruges flere gange i løbet af året. 

En håndsrækning til nye familier 
I museets rammeaftale med ministeriet er en af målsætningerne, at museet skal have særlige tilbud for nye målgrupper og ikke-brugere. 
Danmark modtager i øjeblikket ukrainere, der flygter fra krigen i stort antal. Især mange kvinder og børn. Først og fremmest skal familierne have et sted at bo og få en hverdag til at fungere. Forhåbentlig får de også lyst til at gå på opdagelse i Danmark.  

Nationalmuseet er ligesom andre museer et godt sted at lære om Danmark. Tilbuddet Kulturvenner er blevet til i samarbejde med en række frivilligforeninger - Dansk Flygtningehjælp, Dansk Røde Kors og Aid Ukraine Denmark samt museerne Arbejdermuseet og Kongernes Samling. Tilbuddet gælder alle flygtninge i Danmark. 

Mange danske familier har meldt sig til en af foreningerne som netværksfamilie for at hjælpe en af de nytilkomne familier. 

Tag direkte kontakt til en af de foreninger, der kan matche dig med en kulturven: 
Røde Kors: Læs mere her 
Dansk Flygtninge: Læs mere her
Aid Ukraine Denmark – send en mail eller ring direkte til sekretariatsleder Charlotte Autzen +45 20493038 charlotte@aidukraine.dk
 

Se også