Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
1 af 4
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

OMSTILLINGEN

Ring til historien alle ugens dage

Ringer du 4120 6010, får du Nationalmuseets omstillingsdamer i røret. De kan stille dig om til kendte danskeres erindringer og til historietimer med Nationalmuseets fortællere. Se hvad omstillingen har på programmet i oktober og november.

 

Hvad er Omstillingen?
Nationalmuseet har genoplivet den gode gamle omstillingscentral, som i årene 1880-1970’erne forbandt danskerne til hinanden. På den måde kan Danmarkshistorien komme direkte hjem i din stue, når det passer dig. Læs mere om telefonens historie i Danmark.

 

Hvorfor en telefonservice?
Vi tror på, at historier forbinder os. Både de personlige minder og de store nationale fortællinger. Derfor vil vi gerne invitere alle danskere ind i historiens fællesskab. Også dig, som måske ikke har mulighed for at besøge museet. Det kræver kun en telefon at være med.

Sådan ringer du til historien

Når du ringer 4120 6010, får du fat i museets omstillingsdamer, som viderestiller dig til gode historier og samtaler.*

 1. Stjernestunder
  Her har Søren Ryge, Bodil Jørgensen, Sussi & Leo, Marianne Jelved og Jytte Abildstrøm m.fl. indtalt en historie fra eget liv, som relaterer sig til vores fælles historie
  Alle dage mellem kl. 12.00 og 17.00.
 2. Historietimen
  Indledes med et 30 min oplæg fra en af Nationalmuseets historiefortællere, som tager lytterne med tilbage til fortiden. F.eks. til Jelling på Gorm den Gamles og Harald Blåtands tid, eller til 2. Verdenskrig, hvor kong Christian 10. red gennem Københavns gader på sin yndlingshest Rolf. Efter oplægget kan lytterne på linjen stille spørgsmål og tale med hinanden.
  Hverdage kl. 15.00.
 3. Dagens Historie
  Få historien om de første polarforskere eller modstandskampens helte. Nationalmuseet bugner af historier, så der er altid en ny interessant fortælling at dykke ned i.
  Hverdage kl. 12.00 til 17.00
 4. Uden for telefontid
  Her får du også en god historie i øret. Det kan f.eks. være historier om dengang, Frederik 2. byggede Kronborg, eller dengang guldhornene dukkede op af den sønderjyske muld. Kort sagt historien bag de skatte, som er vidnesbyrd om vendepunkter i Danmarkshistorien.

*Der er almindelig telefontakst, når du ringer til Stjernestunder eller Dagens Historie. Historietimen er gratis at deltage i.


Samarbejdspartner:

Omstillingen

 

Omstillingen er støttet af:

Konservator S. Bjørn Bjørklehn og hustru født Tardings Fond

 

Omstillingen

Slots- og Kulturstyrelsens pulje til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen