Viser mobilmenuFold ud
1 af 4
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright
Kommandørgården på Rømø
Piselen
Oldefars Kammer
Kommandørgården set fra nord
Sønderdørns
Hvalskelet
Åbningstider og priser

Med kaskelotskelet i laden

Kommandørgården på Rømø i det sydvestlige Jylland er et intakt hvalfangerhjem og en af øens gamle, velstående slægtsgårde. Boligens navn hentyder til de kommandører der i 1600-tallet og begyndelsen af 1700-tallet havde kommandoen på store hvalfangerbåde, som var på handelsrejser og lange hvaltogter i Nordatlanten.

Kommandørgården

Gården ligger med en fremragende udsigt over Vadehavet og er fuldt møbleret. Den rummer usædvanligt gode eksempler på 1700-tallets detaljerede malerhåndværk og snedkerarbejde, og inde i hjemmet kan man også opleve hele vægge udsmykket med tidstypiske hollandske fliser. I laden kommer man helt tæt på et kæmpe skelet fra en kaskelothval, der giver et godt indtryk af, hvilke store dyr og naturkræfter datidens kaptajner kæmpede med i det nordlige ishav.

En hyggelig café tæt ved gården serverer lækre frokostretter og hjemmebagte kager, og udenfor er der god plads til at lade børnene lege. Tager du madpakken med, er der rig mulighed for at slå sig ned i området og lade sig betage af den smukke natur og flotte havudsigt.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en hyggelig og oplevelsesrig dag på Kommandørgården.

Kommandørgården blev gennemgribende istandsat i 1998. Istandsættelsen er muliggjort takket være en donation fra A. P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål.

Åbningstider og priser

Kommandørgården er lukket frem til påsken 2020

Dagsbillet voksen DKK 50
1 barn + 1 voksen DKK 40
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 125

kommandoergaarden@natmus.dk

Luk overlayLuk
Del denne side