1 af 3
Kommandørgården på Rømø
Kommandørgården på Rømø
Kommandørgården er lukket for vinteren. Åbner igen til foråret. Kommandørgården er et intakt hvalfangerhjem med detaljeret indretning fra 1700-tallet, et hvalskelet i laden og små skiftende udstillinger om øen.
Piselen
Oldefars Kammer
Kommandørgården set fra nord
Sønderdørns
Hvalskelet
Åbningstider og priser

Med kaskelotskelet i laden

Kommandørgården på Rømø i det sydvestlige Jylland er et intakt hvalfangerhjem og en af øens gamle, velstående slægtsgårde. Boligens navn hentyder til de kommandører – det hollandske ord for kaptajner - der i 1600-tallet og begyndelsen af 1700-tallet havde kommandoen på store hvalfangerbåde, som var på handelsrejser og lange hvaltogter i Nordatlanten.

Gården ligger med en fremragende udsigt over Vadehavet og er fuldt møbleret. Den rummer usædvanligt gode eksempler på 1700-tallets detaljerede malerhåndværk og snedkerarbejde, og inde i hjemmet kan man også opleve hele vægge udsmykket med tidstypiske hollandske fliser. I en lade kommer man helt tæt på et kæmpe skelet fra en kaskelothval, der giver et godt indtryk af, hvilke store dyr og naturkræfter datidens kaptajner kæmpede med i det nordlige ishav.

En hyggelig café tæt ved gården serverer lækre frokostretter og hjemmebagte kager, og udenfor er der god plads til at lade børnene lege. Tager du madpakken med, er der rig mulighed for at slå sig ned i området og lade sig betage af den smukke natur og flotte havudsigt.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til en hyggelig og oplevelsesrig dag på Kommandørgården.

Kommandørgården fotograferet af World of Interiors

I foråret 2011 blev Kommandørgården gennemfotograferet af den kendte interiørfotograf Antony Crolla til et af verdens mest kendte og trendsettende boligblade, det engelske "World of Interiors".

Billederne af Kommandørgårdens farverige, overdådige og usædvanligt velbevarede dekorationer og møbler blev sammen med en fin artikel om gårdens historie og Rømøs kulturhistorie bragt i World of Interiors august 2011.

Se bladet på dette link - og scroll frem til side 76 for at se den smukke billedserie fra Kommandørgården.

Kommandørgården blev gennemgribende istandsat i 1998. Istandsættelsen er muliggjort takket være en donation fra A. P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formål.

Åbningstider og priser

Kommandørgården er lukket frem til efterårsferien

Dagsbillet voksen DKK 50
1 barn + 1 voksen DKK 40
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 125

Del denne side